Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergilerini ödeyerek aldığım aracım var. ÖTV'siz araç da alabilir miyim?

hrnalbyrk

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar.benim 4 sene önce 2.el aldığım bir aracım var ve engelli plakalı H ehliyetimle güzel bir şekilde kullanıyorum.Bu aracım dururken ötv indirimli başka bir araç alabilirmiyim?şimdi diyeceksinizki ne aç gözlüsün ama değil. Ben aracımı satarım sonra olurya burası Türkiye bişey olur ötv siz araç alamam eldekide gitmesin.
bir ricam da sadece bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
şimdiden teşekkürler.

ötv istisnasında yararlanmak için 5 yıl şartı aranıyor 1 yıl sonra alabiliriniz

Sen ikinci el aldığını için ÖTV den yarlanirsin arkadaş yanlış anlamış 5 seneye gerek yok sıfır alırken sıfır alsaidin 5 sene beklerdin

hrnalbyrk

vergilerini ödeyerek aldığınız aracın alım sürecini paylaşabilir misiniz lütfen.
Mesela MTV ödüyor musunuz.?
Özel tertibat takılı mı ?
Takılı ile onayı nereden alıyorsunuz .
Ayrıca vergilerini ödeyerek almış olduğunuz aracı sizden başka biri de kullanabilir mi?
Detaylı bir bilgi verebilirseniz bana çok yardımcı olmuş olursunuz.Teşekkürler.

2 el araç engelliden engelliye alınmış ise ilk cevaplayan arkadaş haklı...

2. el araç normal birinden alınmış ise 2. cevaplayan arkadaş haklı...

ÖTV.siz araç alabilirsiniz ama yukarıda 1 ve 2 cevaplayan arkadaşlar iyi cevap vermiş bana birşey kalmıyor...

Araç 2004 model ve ben 2010 da sol kola muafiyet vermedikleri için ikinci el olarak aldım.şu anda Mtv ödemiyorum.
Alırken yaptığım işlemler.
1-aracı normal bir şekilde üzerime aldım.
2-h ehliyet ve hastaneden aldığım özel tertibatlı araç kullanır raporu ile (Raporun noterden aslı gibidir onaylı) tertibat yaptirdım sinyal kolu sağ tarafa alındı.ve belgeleri verildi.
3- yine o belgelerle aracın üzerinde tertibat yapıldığını onaylatmak için araç muayeneyesine girdim.
4-tüm belgelerle trafik şubeye gidip yeni ruhsatımı aldım.

Birde sorumu tam anlamadınız galiba sorum şu anda kullandığım engelli plakalı aracımı satmadan ÖTV indirimli yeni araç alabilirmiyim?

hrnalbyrk

Tertibatı nerede yaptırdın . İlgililerin telefonunu alabilirmiyim.

hrnalbyrk

Evet, vergisini ödeyerek 100 aracın olsa da bir adet ötv-mtv istisnalı araç alabilirsin. Sadece, yeni bir araç aldığında, ona mtv istisnası uygulat, elindeki diğer 2. el araç için mtv ödemeye başla.

Üst Alt