Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi inidirimi sağlık raporunda hakem hastanenin süre kısıtlaması!?

suskun57

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Haseki'den aldığım % 45 Görme ve Sürekli raporum ile Vergi İndirimine başvurdun, sağolsun ankara tekrar inceleme istedi yeni raporu gönderdik onuda kabul etmedi ve Hakem Hastane olarak Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma hastanesine gönderdi. Haydarpaşadan Ankaraya giden rapor Ankara tarafından kabul edildi.
Sonuç: % 60 Engelli ve Rapor Süreki Değil (11/2018'de bitiyor)
Hastalığım: Stargardt Hastalığı (tedavisi yok)

Soru: Hakem hastaneden gelen raporumu nasıl değiştirebilirim, yada itiraz edebilirim. Çok saçma bir şekilde tedavisi olmayan bir hastalık için süreli rapor göndermişler. Başvurumu hastaneye mi yapmalıyım yoksa Gelir idaresi Başkanlığına'mı?

Anladığım kadarıyla rapor hastane tarafından süreli verilmiş ve itiraz mercii il sağlık müdürlüğüdür.

OturanBoğa Ufukalp

iyi geleler, evet rapor hastane tarafından süreli verildi, rapor itiraz sürecinde il sağlık müdürlüğüne vergi indirimine başvuru yapmadan önce % 45 raporum içinde oran düşük olduğundan itirazda bulunmuştum, diğer taraftan şu anda o raporumda itiraz sonucu gittiğim şişli etfalden ilsağlık müdürlüğüne gönderildi ancak il sağlık müdürlüğü şişli raporunu kabul etmeyerek hakem hastane olan okmeydanı hastanesine yeniden muayene yönlendirdi, yakın zamanda oraya gideceğim.
Benim düşüncem şöyle hastalığım kalıcı bir hastalık, bir tedavi mi buunduda (ki inş. bulunur) raporumu süreli olarak veriyorsunuz diye haydarpaşaya bir dilekçe ile nazik bir şekilde konu hakkında cevap istesem diyorum.

suskun57
İnanın kafam karman çorman oldu.
Bireysel olarak %45 oranlı bir rapor almışsınız, ancak oranı yetersiz bulup il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunmuşsunuz. Ancak itiraz ettiğiniz halde sonuçlandırmadan aynı raporla vergi indirimine başvurmuşsunuz.
Süreç işlemiş araya başka hastaneler de girmiş ve en son olarak Haydarpaşa'nın verdiği %60 oranlı rapor kabul görmüş, yani bu raporla 2.derecede vergi indiriminiz 2 yıl süreli olarak onaylandı mı demek istiyorsunuz?
Diğer yanda ilk aldığınız rapora itiraz süreci hala devam ediyor, ama sizin vergi indirimi başvurunuz zaten sonuçlanmış, o kadar sevkten sonra maliyeye yok hepsini yok sayıyorum bu raporu alın mı diyeceksiniz? Kaldı ki şu an Okmeydanı'na henüz gitmemişsiniz itirazınız sonuçlanmamış bile, sonuçlansa bile oran artmaz ise yeni raporu vergi indirimi için sunmanızın pek gerekçesi olmaz diye düşünüyorum.
Bence 2 yıllık vergi indirimine dokunmayın dursun, Okmeydanı'ndan vergi indirimi derecesini yükseltebilecek bir oran çıkarsa vergi indirimi derecesini yükseltmek amaçlı başvurursunuyz vergi dairesine ve yeni raporu ibraz edersiniz. Yok aynı oranlarda ya da %40-59 arasında bir oran çıkarsa hiç dokunmayın 2 yıl sonra bu raporu ibraz edip sürekli vergi indirimi almaya çalışın. Okmeydanı raporu %40 ın altında kalırsa zaten şu anki 2 yıllık vergi indirimine mecbur kalıyorsunuz ve iki yıl sonra tekrar rapor alırsınız.
Sanırım biraz karışık oldu ama valla saat gece 2 ye geliyor ve benim de balatalar kızmış durumda. :)

Ufukalp
:D güzel bir cevap olmuş, şu anda iş yerindeyim, pek müsait olamıyorum akşam geniş bir anımda sana cevap yazayım.
güzel bir gün dilerim.

Ufukalp
Geç dönüşüm için kusurma bakma,
şimdi olayı sadeleştirisek,
1- engelli raporuna başvuru yaptım % 45 haseki'den rapor aldım. O rapor ile gittim vergi indirimine başvurdum, vergi kurumu raporu onaylamadı hakem hastaneye git dedi, haydarpaşa muayenesi ile hakem hastane % 60 rapor verdi ancak raporda ilk rapordan farklı olarak süreli rapor verildi.
2-Vergi indirim sürecinden bağımsız olarak, Aldığım ilk % 45 raporu düşük bulduğumdan ötürü il sağlık müd.'ne giderek raporuma itirazda bulundum. Beni şişli etfal'e yönlendirdi, şişli etfal raporum il sağlık müdürlüğüne gitti ancak raporu şüpheli görüp okmeydanı eğğitim araştırma hastanesine hakem hastane olarak yeniden kontrol için gönderdi ve şu anda itiraz sürecimde bu aşamadayım.
Benim sorumun ise vergi indirimi için haydarpaşanın gönderdiği rapor süreli olduğu için vergi indirim geçerliliğinin 2018 de bitiyor olmasıdır.

Üst Alt