Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimli araç alabilecek miyim? Nasıl bir yol izlemem gerek?

keops16

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

2012 yılından %71 sol hemiparazi+ koroner arter hastalığından raporluyum(inme ve aort kapak ameliyatı)
4 yıl sonra vergi muafiyetinden yararlanarak araç için başvurucam da Ne yolunu ne yordamını biliyorum doğrusu,
Benim bulaştığım bilgiler,
1- aile hekimine gidicem ve devlet hastanesine sevk alıcam polikliniklere
2- muayene edildikten sonra dr onay verirse raporu düzenlicek yada kararsız kalırsa kurula yönlendiricek.
3- raporu aldıktan sonra il trafik şubeden 2 biometrik foto , rapor ve harçlarla b sınıfı olan ehliyetimi B engelli ye döndürülcek(sınav vs gerek yok dendi)
4- bu evrak işlerini hallettikten sonra raporum ve ehliyetimle yetkili satıcıdan muhtemelen techisatlı araç alımı gerçekleştiricem.

bu arada bir süre tedaviden sonra Öğretmen oldum, yürümede pek sorunum yok,sorunumparmaklarımın kasılmasında.
sizlere sorum o ki;

bu bildiklerimin hangisi doğru neresi yanlış?

doktor hastalıgınızın teşhisini yazıcak otomatık ya da tertıbatlı arac yazıcak (rahatsızlık duurmuna göre) ve sizi il sağlık kuruluna sevk edecek . Kararsız diye bir şey yok . Eger size engelli ehlıyetı verecek ise il sağlık kurulna gıreceksınız kaçarı yok . Orda ilgili kodlar yazılacak o rapor ıle ehlıyetınızı değiştireceksınız.

@egemmm
Osman bey;
Peki bu sağlık kurulu sonrası ehliyeti değiştirince Ötv indirimi konusunda sıkıntı çekebilir miyim?Başka yapmam gereken işlem var mı?ve bu sağlık kurulu ehliyet işlemleri ortalama kaç günümü alır bilginiz var mı?
bildiğim kadarıyla B engelli ehliyetle b sınıfı araç kullanamıyoruz.

İl sağlık müdürlüğü genelde ay da 1 kez toplanır . Oranın toplanmasını beklersınız . Artık şansınıza 1 ay da surebılır 10 günde .. Sİzin oraya sürücü sağlık raporunu teslımınız ile ilgili. Heyete girdiniz 3-4 gün de rapor için beklersınız. Raporu aldınız Ehliyet için randevu almanız gerekli . Bursa da en erken ne zaman randevu verırler bılemıyorum yine 15 gün ile 1 ay arasında değişebilir . siz bir an once il sağlık kurumuna belgelerınızı verın genelde bursa da ay ın 20 si ve sonrasında topalnıyorlar . Bu hafta verırsenız fazla beklemezsınız

egemmm
Osman bey ozaman perşembe ve cuma dr'a çıktıktan sonra cuma evraklarımı il sağlık müdürlüğüne teslim ederim dediğiniz gibi ayın 20sinden snr toplanıyorsa Şansıma Kasım sonu aralık başı raporum çıkar. sonra trafikteki işlemler ve araç alımı kalır.
Osman bey çok Allah razı olsun bilgilendirdiniz,başınızı ağrıtıyorum ama bir sorum daha olucak.
1-sağlık kurulunun raporu doğrultusunda, vergi dairesi bana sana ötv indirimli araç vermem çıkar mı??
2-Çıkarsa aldığım b sınıfı mevcut ehliyetim çöp mü oluyor??

il sağlık size ilgili kodları yazıp raporunuzu verir ise . Vergi dairesi size veremem diyemez . Sonucta elınızde raporlarınız var . Siz hangi marka arac dusunuyorsunuz ?

ben otomotiv/Motor Öğretmeniyim sektörün içindeyim yani araştırdığım ve incelediğim kadarıyla toyota auris, Seat Toledo 1.4 tdi yada Seat ibiza 1.0 eco tsi 105 hp S&s alıcam bakalım ama önce raporu alayım :)

Üst Alt