Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminin yapılacağına dair yazı alınması istendi..?

ibrahimozt

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben engelliyim komşumun 1 çocuğu var oda engelli çocuk bana geldi ve abi ben bir yere işe girdim benden bu belgeleri istiyorlar fakat bunu yaptıramadım bunu nasıl yapacağız dedi bilmediğim için size soruyorum.
"ilgili defterdarlıktan vergi indirimi yapılacağına dair yazı" istenmiş fakat çocuk gittiğinde işyerin sigortanı yatırdıktan sonra bize dilekçe ile seni gönderecek bizde seni hastaneye göndereceğiz raporu alacaksın ve ankaraya gidecek ozaman çıkacak o istediğin yazı demişler bu doğrumu ? ne yapması gerekiyor çocuğun ?
OturanBoğa hocam bakarmısınız.

çalışan kişiler iş yerinden vergi indirimi uygulamasını isterse bu belgeyi isterler. bu belge için engelli raporu (2013 ve sonrası raporları kabul ediyorlar) ve iş yerinin vereceği hizmet erbabı yazıyla beraber, vergi dairesine başvurması gerekir. vergi dairesi de bu isteğinizi ankara ya ulaştıracak gelen sonuç olumlu olursa eğer, iş yeri vergi indirimi uygulayacaktır. ( çalışan vergi indirimi istemediyse bu belgeyi iş yerine sunmak zorunda değil, diye biliyorum)

ibrahimozt

Aşağıdaki konu bahsettiğiniz süreci komple açıklıyor.

Oradaki ek-1 ve ek-4 aslında aynı word dosyasının 1.ve 2.sayfaları kafanızı karıştırmasın. 1.sayfayı engelli, 2.sayfayı işyeri dolduracak ve engelli bu dökümanlarla ve fotoğraf ve nüfus cüzdanı aslı vs 1.sayfada yazan istenen şeylerle işyerinin bağlı olduğu ya da orada tarif edilen il ana vergi dairesine başvuracak.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Sen indirim istemiyosan ne vergi indirimine başvurmana ne de işyerine vermene gerek yok. Çünkü vergi indirim hakkın olsa bile işyeri o meblağı vergiden düşüp maaşına ekleyip verecek. Her halükarda sana bir katkısı var işyerine değil.

Üst Alt