Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimini nereden alacağım?

fringe

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
3
Merhaba,

Vergi indirimi almak için nereye başvuru yapacağım.
Anadolu yakası - Maltepe de yaşıyorum.
Çalıştığım iş yeri Anadolu yakası,Sancaktepe - Samandıra da.
Bağlı olduğum Sgk müdürlüğü; Pendik Sgk müdürlüğü.

Herhangi bir vergi dairesine mi gideceğim raporumla birlikte?
Yoksa,vergi indirimi alınan tek bir genel merkez gibi bir yer mi var?

Başvurumu nereye yapacağım?

Tşk.

Iş yerinden çalıştığına dair yazı alıp vergi dairesine müracaat ediyosun raporun varsa vergi dairesine teslim ediyorsun yoksa seni sağlık raporu vermeye yetkili bir hastaneye sevk ediyor

Sağlık kurulu raporum zaten var.Hemde yeni yönetmeliğe göre.Ben sadece hangi vergi dairesine başvuru yapacağımı bilmiyorum.Herhangi bir vergi dairesine başvuru yapabilir miyim? Yoksa İstanbul da yaşayan ve vergi indirimi almak isteyen bütün engellilerin başvuru yaptığı tek bir merkez vergi dairesi mi var. İş yerimden biri Cağaloğlu na defterdarlığa gideceksin dedi.Bir başkası merkez vergi dairesine gideceksin dedi.Muhasebeci de Pendikte vergi dairesine git dedi.Tabi bunları söyleyenler engelli değil.Ben burada sormak istedim.Formdan birileri mutlaka doğru bilgiyi verir.

Kardeşim valla en garanti yer aksaray vergi dairesi çünkü içersinde engelli vergi daireside var ama mutlaka anadolu yakasındada vardır ama ben bilmiyorum bilen arkadaşlar vardır kolay gelsin

Vatan caddesindeki İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığına başvuracaksınız.
İşyerinizden çalıştığınıza dair belge,raporunuz,nüfus cüzdanınız ve 1 ad.resimle beraber başvurun.

şimdi ne olacak? Vergi indirimi hakkında!

2016-............
TC Kimlik No ......................
Ad Soyad ..............................
Açıklama ; % ; 45
BAŞVURU DURUMUNUZ
02.06.2016 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
30.03.2016 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

ŞİMDİ NE OLACAK

fringe

Hayırlı olsun. 3. derece vergi indiriminiz onaylanmış. Sonucu işyerinize de yazılı olarak bildirilir. Orada bir süre kısıtlaması yoksa, çalışma yaşamınız boyunca o vergi indirimini kullanmaya devam edersiniz...

@OturanBoğa
tşk..peki örneğin bu işyerinden ayrıldım ve başka bir iş yerinde çalışacağım..yeni çalışmaya başlayacağım iş yerine vergi indirimim olduğunu nasıl ispatlayacağım.Anladığım kadarıyla ankaranın şuanda çalıştığım işyerine gönderdiği vergi indirimi yazısını şuan çalıştığım şirket benim özlük dosyama koyuyormuş.Yani bana vermiyor.

peki ama başka bir iş yerinde çalışmaya başlarsam,yeni iş yerime durumu nasıl ispatlıycam..Benim elimde yazı yok..

kesin bir bilgi olmamakla beraber mantıken cevap vereceğim bence iş yerine bir dilekçeyle şu şu tarihten itibaren %45 engel oranıyla 3. derece vergi indiriminden yararlanmaktaydım fakat belge aslı eski çalıştığım şirkette olduğundan iş yerinizdede vergi indiriminden yararlandırmanızı arz ederim diye bi dilekçe olabilir; bence yeni şirkette vergi dairesine sorar vergi daireside senin raporuyun olduğunu teyid eder diye düşünüyorum

Üst Alt