Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden emeklilik için kriterler nelerdir?

ferhatdogan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Buradaki yöneticilere ve arkadaşlarıma selamlarımı sunuyorum.
Benim vergi indirimi emekliliği konusunda anlayamadığım 2 konu var.
05.02.1988-31.03.1997 yılları arasında esnaf olarak bağkur hizmetim ve 1998 ilk işe başlama 1410 gün ssk hizmetim mevcut.
05.12.2012 tarihinde sakatlıktan emekli olmak için Konya SGK kurumuna müracat ettim.Kurumda görevli bir arkadaşımız benim bağkur hizmetim çok olduğu için Bağkur'dan emeklilik sistemine göre emekli olacağımı ve muhtemel maaşımın 640 civarlarında olcağını söyledi.
Bağkura borcumun olduğunu ve bu borcu ödemem halinde müracat edebilirmişim.
Benim bildiğim kadarıyla yeni çıkan kurallara göre 5 yıldan eski prim borcu olan bağkur hizmetlerinin silineceği ve yapılandırmaya gidilmesi durumunda 3 ay süre zarfında bu borçların ödenmemesi halinde yine hizmet sürelerinin silineceği.
SGK dan aldığım hizmet dökümü belgesinde 9 yıl 1 ay 26 gün bağkur hizmetim bulunuyor ve terk etmiş sigortalı ibaresi var.Durum böyleyken borcum varsa o zaman bu hizmetlerim neden görünüyor.1988 ve 1997 yılları arasında icradaki bağkur borçlarım için sayısız ödemeler yaptım,bu ödediklerim nereye gitti.

Bağkur ve ssk hizmet sürelerim toplam 4700 gün,şimdiye kadar 3-4 defa sağlık kuruluna girdim,sağ kolum ve sağ ayak başparmağım olmadığı için a raporum var.
Bu açıklamalarım doğrultusunda ben nasıl emekli olabilirim.
Buradaki yöneticilerimden ve bilen arkadaşlarımdan bana yardımcı olmalarını istiyorum.
Teşekkür ederim.

1998 yılından beri ssk ya ödemiş olduğunuz 1410 gün ssk primi sizi ssk şartları bağlıyor. Ssk dan emekli olabilmeniz için ilk olarak vergi indirim hakkı almanız gerekli vergi indirimi almak için ssk lı olarak çalışıyor olmak şart çalışıyor iseniz, İş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak Maliye mükellef hizmetler birimine vergi indirimi için müracaat edeceksiniz. Kurul raporunuzu inceleyecek ve size bu hakkı kazanıp kazanmadığınızı bildirecek (çalıştığınız iş yerine gelecek) Be hakkı kazanır iseniz ssk dan emekli olabilirsiniz. Bağ-kur borcunuz var ise ödemeden emeklilik işlemleri başlamaz. Bağ-kur a yazılı olarak müracaat edin ve borcunuzun olup olmadığını toplam prim sürenizin ne kadar olduğunu öğrenin...

Üst Alt