Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilik başvurumu yaptım. Süreç nasıl ilerlemeli?

CANAN ZAFEROĞLU

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bülent bey merhaba,
özel bi şirkette çalışıyom,vergi dairesine martın 29 unda başvuru sonrası beni Bakırköy Dr.Sadi Konuk has.gönderdiler,aynı gün heyete soktulr.%80 heyetten çıktım raporun aslını bana diğer evraklaruda Ank.ya yolluyacaz dediler,evisten takip yapıyorum,evraklar kurulda beklemede yazıyor.beklemedeyim.bu arada asıl sıkıntı işyerimde patronum kurula başvurumu biliyo.
bana artık işe gelme diyolar sanırım iş aktime son verecekler.,ne yapmalıyım.
18 yıldır çalışıyorum 5820 iş günüm var.bana yardımcı olurmusunuz?

raporunuz yoksa işe devam ediniz.ankara sonuclana kadar.işe gelme demekle olmaz....

CANAN ZAFEROĞLU,tam açıklayıcı olmamış mesajınız.Siz vergi indirimi için başvurdunuz sanıyorum.Yani emeklilik için müracaat etmeniz için,önce vergi indiriminizin onaylanıp,işyerine ve size ulaşması gerekiyor.Bundan sonra emeklilik için müracaat edebilirsiniz,Vergi indirimine istinaden yapacağınız emeklilik müracaatından önce,işten ayrılmanız gerekmekte.Yani emeklilik için müracaat edene kadar çalışabilirsiniz.

Fesih hangi nedenle edecekler, isterlerse etsinler dava açar tazminatlarını alırsın.

Bana şunu demek istiyolar nasıl olsa hastane %80 rapor vermiş bu Ank.dan olumlu sonuçlanır sen zaten piriminni doldurdun emeklisin diyolar.hastayım diye gelme demeleri ileri derecede Astımhastasıyım bu kış kötü geçti ilerledi ama bu şekilde bile işe hep gittim istarahat raporum varken işe gel dediler.

Valla Bence arkadaşım işyerinden tazminatini almadan cikma.
Ikincisi işkurdan durumunu belirt mutlaka sana göre iş bulacaklardir.Hemde daha rahat ve esnek şartlarda...

%80 hastaneden raporluyum bana iş verirler mi ?işe yaramaz derler.

ben emeklilik şartlarını sanırım doldurmuşum okuduğum bilgilere göre,inşallah kısa sürede raporum sonuçlanır.
sağol aarkadaş.

öncelikle geçmiş olsun. vergi indirim kağıdı gelinceye kadar bende çalıştım.çalışamassanda istirahat al , senelik iznin varsa onu kullan.vergi indirimin gelir gelmez sigortadan emekli olabilir yazısını al ve işverene ver.ondan sonra ya sana tazminatını peşin verecek yada senle antlaşma yoluna gidip taksite bağlayacak sen istemessen taksitle ödeyemez.ödemezse mahkemelik olursun faiziyle alırsın ama süreç 1 seneyi bulur belkide geçebilir.eğer iş akdini fesh edersede zaten tazminatını verir.vergi indirimine başvurduktan sonra işten ayrılsan da sıkıntı yok.onaylandıktan sonra sigortan nereye yatıyorsa emeklilik için oraya bireysel başvurunu yap ve emekliliğinin tadını çıkar...

teşekkür ederim arkadaşım,kağıdım gelene kadar çalışıcam zaten 1,5 ay geride kaldı az kaldı yani.sağol.

sizi çıkaramazlar ve vergi indirimi onaylandıktan sonra yazıyı vergi dairesinden alıp işyerine insan kaynaklarına bırakacaksın fotokopisini alacaksınız sizde dursun işyeriniz neresi ,onaylandıktan sonra 1 ay çalışmanız gerekiyormuş bodronda görünmesi için yoksa düşük bağlanırmış maaşınız

istifa etme hiç bir evrağa imza atma,onlar çıkarsınlar

Ben özel sektorde çalışıyordum, muhasebeci vergi indirim evrakın geldi deyince,evrakla sgk ya basvurdum,başvurdugun tarihten itibaren zaman başladığı icin gelene kadar zaten 2 ay sürüyor (şubatta başvuruldu nisanda vergi indirimi geldi,başlangıç olarak şubat yazıyordu).bence beklemeye gerek yok,neye göre maaş düşük oluyor cenay16

snelman Afedersiniz, ben tam olarak anlayamadım. Şubat'ta vergi indirimine başvurdunuz, sonucu Nisan'da geldi öyle değilmi? Vergi indirimi aldıktan sonra emekliliğe başvuru yapabildiğimize göre, başlangıç tarihi Şubat olan nedir?

OZELES vergi indirimi basvuru tarihinden itibaren basliyor.nisanda elime ulasan vergi indirimi belgesinde baslangic olarak subattan itibarenvergi indirimibaslamistir diyor.

öncelikle merhabalar..ya kafam karıştı benim de bende vergi indirimi için sağlık raporunu ankaraya gitti ve şirkete geri dönüş yaptı ..sonra başka bi yere başvuru yapıyoz mu ?

evet bodronda gözükmesi gerekiyormuş

devlet hastahanesinden gelir idaresine gönderildiği tarihten itibaren vergi indirimi alacaksınız

gkh
Hayır başka bir başvuru yok, işvereniniz vergi indirimini uygulamakla mükellef.

Vergi indirimine giden evrak onaylanıp gelmesi 2-3 ay sürüyor. Raporunuz Ankara dan onaylanıp geldikten sonra ayın 28-29 u gibi Emeklilik içinde müracaat edeceksiniz. Çalıştığınız yere tekrar Emekli olarak giriş yapacaksınız tabi çalışma gücünüz varsa.. Emekli aylığınızı almanız 45 gün kadar sürüyor. Hayırlı olsun şimdiden...

Vergi indiriminin uygulanıp uygulanmadığı, bordroda görünüp görünmediğinin emekli aylığıyla en ufak ilgisi yoktur.
Başvuru tarihinde geçerli bir vergi indiriminizin olması tahsis talebi için yeterlidir.
En az bir ay çalışıp bordroda görünmeden çıkış yapılırsa emekli aylığı düşük olur şeklindeki sözler tamamen asılsızdır ve emekli aylığı ile alakasızdır.

Merhaba,
indiirim oranım Ankaradan %80 li onaylandı şimdi unkapanı Sgk ya başvuru yapacam emeklilik şartlarını doldurdum yanı 5880 iş günüm var.benim sorum şu acaba bir ay daha çalışıp mı emeklilik için başvurayım yoksa şuan başvursam da aynı ücretten emekli olacam.
bazı yazılarda 1 ay bekle öyle başvur demişler.
teşekkür ederim.

CANAN ZAFEROĞLU
Ufuk beyin söylediği gibi öyle bir şey yok. bende başvurumu geçen ayın 28 de yaptım sonuçlanmasını bekliyorum. Yalnız bu ayın 31 ne kadar başvurunuzu verin ki emekliliğiniz 1 haziran itibari ile başlasın.

slm arkadaşım

vergi indirim kağıdımı kendim elden teslim aldım ve emeklilik için 30 mayıs da unkapanına başvuru yaptım.ankaradan gelen vergi indirim kağıdım ve iş yerinden verilen çıkış belgelerile evrakları verdim.bekleyin bi aya kadar cevap gelir dediler.

Vergi İndirimi belgesini elden almak için ne yapmalı? Evrakları teslim ettiğimde, memur ısrarla belge işyerinize gelecek dedi. Ben işten ayrıldım ve kendim almak istiyorum. Bu durumda ne yapmalıyım??

CANAN ZAFEROĞLU nasil elden aldiniz belgenizi anlatabilirmisiniz benide basvurudan sonra isten cikardilar bende basvuru yapsam elden alabilirmiyim

Vergi indirim belgesini isverenden isteyebilirsiniz,veya yeni bir ise girdiyseniz vergi dairesinden tekraryazi olarak alabilirsiniz,ben muhasecibimizden almistim

benim demek istedigim vergi dairesinden elden alabilirmiyim malum ptt nin postadaki hizi belli ankaradan istanbul vergi baskanligina bir yazi 40 gunde geldi

Üst Alt