Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için aldığım raporla ÖTV'den muaf araç alabilir miyim?

SU35

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
4
Vergi indirimi için müracat ettim. Ancak alacağım raporlar bana özürlü kartı verilmyeceğini bunun için tekrar başvurmam gerektiği söylendi. Gelirler müdürlüğü sevk etti rapor için. Peki ben o raporla ÖTV indiriminden de faydalanabilirmiyim.

... Hastanesi Başhekimliği'ne,

... tarihinde vergi indirim uygulaması için hastanenizden almış olduğum sağlık kurulu raporunun fotokopisi ekte yer almaktadır. Bu rapora karşılık vergi indirimi uygulamasından yararlanabilmekteyim, ancak Özürlü Kimlik Kartı alamamaktayım. Zira Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu raporun üzerinde sakatlık oranının belirtilmesini şart koşmaktadır.
İş bu sebeple Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin 13/4. maddesi gereğince mükerrer rapor tanziminin önlenmesi için ... tarihinde almış olduğum rapora sakatlık oranımın yazılarak Aslı Gibidir onaylı şekilde 3 nüsha halinde tarafıma verilmesini arz ederim.

adın soyadın
tc kimlik numaran
adresin
rapor fotokopisi

dilekçesi özürlü kimlik kartı için işinizi görür..

Bu rapor % 90 ve üzeri olursa araç alımı içinde kullanabilirsiniz. Ama % 90'dan düşük olursa araç almak için kullanamazsınız, yeni rapor çıkarmanız gerekir. Çünkü araç
alımı için kullanılacak raporun kesinlikle araç kullanımına dair değerlendirme içermesi gerekiyor. http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html
Araç için çıkartacaksanız rapor, özürlü kimlik kartı almak içinde bu raporla başvurabilirsiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html

Raporumu Aldım

Raporumda sol dizde .........hareket kısıtlılığı %22 oran verdi Özel tertibata gerek yoktur otomatik vites araç kullanabilir yazmış ve öyv işaretlemiş.
şimdi vergi dairesin gitmeye korkuyorum:)

alabilirmiyim bu raporla aracımı:S

Evet sol alt ekstremiteden rahatsız olduğunuz için, otomatik vitesli araç ibaresi ve H sınıfı ehliyetle alabilirsiniz araç..

Üst Alt