Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için aldığım rapor ile emekli olabilir miyim?

KORKUT54

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
MRB...Ben 27.09.1984 doğumluyum ilk çalışmaya başlama tarihi 01.07.2004 sonra 24.11.2004 askere gittim sonra 01.03.2007 bir fabrikada işe başladım aynı fabrikada 23.02.2008 de iş kazası geçirdim 28.06.2009 a kadar raporluydum sonra aynı fabrikada çalışmaya devam ettim. 10.09.2009 da vergi dairesinden YÜZDE60 engelli raporu ve vergi indirimi aldım. daha sonra sğk ya başvurup yüzde45.2  sürekli iş gücü kaybı raporuyla bir maaş bağlandı. ben şuanda aynı fabrikada ssk.lı olarak çalışıyorum ve vergi indirimindende faydalanıyorum.Benim vergi dairesinden aldığım raporla emekli olmam mümkünmü. emekli olabilirsem ne kadar bir zamana ihtiyacım var.  ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER........

2008_oncesi.PNG

Erken emekli olmak isterseniz:
2004 SSK giriş ve 2. derece vergi indirimiyle 18 yıl 4000 güne tabiisiniz.
2004 + 18 = 2022 yılında prim gününüzü 4000 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz ve yeniden ne rapor nede vergi indirim hakkı almanıza gerek yok bir kez aldığınız için.

Malulen emekli olmak isterseniz:
İşe girdikten sonra % 60 ve üzeri oranında iş gücü kaybınız olduğu için, en az 1800 gün prim + en az 10 yıllık sigortalılık süresi varsa (Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlıkvarsa 10 yıl şartı aranmaz) olabilirsiniz.

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda emeklilik zamanınız geldiğinde sgk'nın sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almak zorundasınız.. sakatlık oranı cetveli'ne göreBalthazard Formülü iletoplandığında % 60 ve üzeri rapor alabiliyorsanız, sgk malulen emekliğinizi reddederse yüksek sağlık kuruluna itiraz edip, yine olumsuz sonuç alırsanız o karara karşı dava yoluna gitmelisiniz.
Eğer maluliyet cetveli'ne göre sgk tarafından malul sayılmıyor ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre % 60 ve üzeri işgücü kaybınız olduğundan, bu durumda da mahkeme süreci ile maluliyet tespiti yaptırmak mümkün:

Birden fazla hastalık/sakatlıktan malul sayılma. Oranın artması ile malulen emeklilik

hep söylüyorum engellilere ayrıcalıklı erken emeklilik sadece işe engelli olarak başlayanlar için geçerlidir. sonradan alınan engelli raporuyla olmaz. bu kesindir.

Üst Alt