Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi emekli çalışanlarda aynen devam eder mi?

vol34

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
4
Merhaba, Engellilik durumundan yaşlılık aylığına bağlandım ve sonrasına özel bir firmada net maaş üzerinden işe giriş yaptım. Öğrenmek istediğim emekli olmadan önce 2. dereceden vergi indirimi alıyordum. Bu indirim devam eder mi emeklilik sonrası?

Aynen devam eder. Emeklilikle vergi indirimi çatışmaz/çakışmaz

Abi muhasebe olmaz diyor internettede elle tutulur bir mevzuat yönetmelik bulamadım. Bildiğin birşey var mı örnek temsili şuna bakın diyebileceğim birşey?

olmaz diyen neye dayanarak olmazmış onu demeli. Olmaması için hiç bir neden yok zira...

@vol34,
cimer den maliyeye yaz aldığın cevabı işyerine ver...inan laf anlamaz hiçbiri

@vol34, Şu an ki mevcut vergi indirimi belgeniz emekli olmadan daha önce çalışmış olduğunuz işyeri için geçerlidir.

Yeni girdiğiniz işyeri bilgileri ile tekrar vergi indirimi başvurusu yapacaksınız. Maliye çalıştığınız işyerine sizin engellilik nedeniyle vergi indiriminden faydalandığınızı bildirir tebligat gönderecek. Muhasebe o şekilde de olmaz diyemez elinizde buna ait resmi bir yazı olmuş olur.

Vergi indirimi için tekrar başvuruda bulununca mevcut oranınız dereceniz aynı mı kalır düşer mi emekliliğe bir etkisi olur mu öyle de bir durum var 🤔

Şu yazıya okuyabilirsiniz 👇

Bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim. Israrla sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak bilgilendirmeyi yaptım ve SGK danışmanıyla görüştürdüm sonrası dediğiniz şekilde çözüldü. teşekkürler tekrardan

Üst Alt