Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alıp emekli olmak için nasıl bir yol izlemeliyim?

Selim KAYA

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben de Fmf hastasıyım ve buna bağlı olarak hipertansiyon ve böbrek yetmezliği teşhisi koyuldu engelli raporu almak istiyorum
FMF % 20 ise kronik böbrek yetmezliği ve yüksek tansiyon da eklenirse emekli olabilirim

Ufukalp bey merhaba
vergi indirimi alıp emekli olmak için nasıl bir yol izlemem gerekir? sağlık kurullarına randevu bulunmuyor ,vergi dairesinden sevk edilsem hızlı bir şekilde yürür mü işlemler?
Şimdiden Teşekkürler

Tam teşekküllü hastaneye gidin. Sağlık kuruluna başvurun. Oradan sizi bilgilendirirler. Elinize evrek verecekler bütün doktorlara muayene olacaksınız. Sonucunda size rapor çıkartılacak.

Selim KAYA
Emin değilim ama sanırım sevkli de gitseniz randevu almak zorunda kalıyorsunuz.
Ama bakın emin değilim diyorum, bunu hastane sağlık kuruluna sormak en doğrusu.

Sağlık kurulu için randevu aldım giderken resim vs. götürmek gerekir mi acaba

Selim KAYA

Orada fotoğrafınızı çekiyorlar,yani benim başıma gelen bu. Yine de varsa elinizde giderken cebinizde bulunsun.Ben gittiğimde orada kendileri çekti.

Fmf kronik böbrek yetmezliği ve yüksek tansiyon için hangi oranda rapor alabilirim perşembe günü eyüp devlet hastanesine randevum var bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim şimdiden tesekkurler

Selim KAYA

%40 toplamda alma olasılığınız var. Rahatsızlığınızın düzeyi önemli.

Emeklilik kriterlerinizi belirlemek için şu bilgiler gerekli:
Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

06.11.1979 doğum tarihi
08.07.1999 sigorta giriş tarihi
toplam prim gün sayısı 5300 gün civarı
henüz engelli raporum yok vergi indirimi için rapor aldıktan sonra başvuru yapacağım

teşekkürler

Selim KAYA

08.07.1999 +

2008_oncesi.PNG

Üst Alt