Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi aldım. Emeklilik için hangi tarih geçerlidir?

nefer_26

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
iyigünler benim sorum vergi indiriminden yeni yararlanmaya başladım derecesi 3 emeklilik için sigorta başlangıcımı geçerli yoksa vergi indirimine başladığım tarihmi geçerli birde maaş bordrosundan vergi indirimi aldığımı nasıl anlayabilirim yada işyerinin beni vergi indirimine tabi tutup tutmadığını nerden öğrenebilirim detaylı bir şekilde cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler allah hepimizin yardımcısı olsun

-staj değil- tam primden yatırılmış sigorta başlangıç yılınıza göre bakılır,
bu tarihte 18 yaşınızı doldurmamışsanız, doldurduğunuz yıldan itibaren eklenir.

emeklilik hesabı için, doğum tarihinizi ve sigorta başlangıç tarihinizi tam olarak yazarsanız yardımcı olabiliriz.

Bordro için şu başlıktaki bilgilerden faydalanabilirsiniz ancak daha fazlası için bordronun resmini eklerseniz yardımcı olacak arkadaşlar mutlaka olacaktır: http://www.engelliler.biz/forum/sak...mi-maas-bordrosundan-nasil-anlayabilirim.html

doğum tarihim 21/02/1983 sigorta başlangıcı 01/01/2002 bordronun resminide en kısa zamanda eklicem yardımınız için teşekkürler

3. derece vergi indirimi ile 19 yıl 4240 güne tabiisiniz, 2002 + 19= 2021 yılında prim gününüzü 4240 güne tamamladığınızda emekli olursunuz.

Ne zaman emekli olurum hk. ?

3. dereceden %43 raporum var (kati ve sureklidir). doqum tarihim 12.10.1976 01.04.1996 baqkurum var 288 qun suanda ödedim.20.05.1998 de sigorta başlangıç tarihim şuanda ssk gün sayım 2551 ne zaman emekli olabilirim yardımcı olursanız sevinirim .

İlk sigorta başlangıcınız 01.04.1996 ise ve defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirimi almışsanız, aşağıdaki tabloda 15 numaralı kritere tabisiniz. Yani 3920 priminiz olduğunda emekliliği hak ediyorsunuz

2008_oncesi.PNG

çok saqolun bilqilerinizi paylaştıqınız için

Staj

Merhaba arkadaşlar vergi indirimi ile emeklilik için sigorta süresi staj döneminde başlayan tarihmi yoksa bi iş yerine girdiğindeki tarihmi geçerlidir açıklama yapabilirmisiniz?

Şu anda ilk ssklı olarak çalışmaya başladığınız tarih baz alınıyor.

Hayır STAJ tarihleri geçerli değil, bana gelen maaş bağlama evraklarında özellikle baktığım yer orasıydı ve staj tarihi değil de ilk ssk yatan tarih yazıyordu.

Üst Alt