Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkım var. Rapor almadan engelli aracı alabilir miyim?

dragonsga

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
1
Mrb arkadaşlar benim 1.derece vergi indirimim var raporum 1yıllıktı ancak rapor u yenilemeye gittiğimde senin raporu yenileme gerek yok bize gelen yazıda böyle bi seyden bahsedilmiyor dendi raporu yeniletmediler ve vergi indirimi almaya devam ediyorum,şimdi merak ettiğim ben araba alırken yeniden rapor almama gerek varmı yoksa vergi dairesi bana bi yazımı verecek onla araba alabilecekmiyim. ortapedik engelliyim

dragonsga

Vergi indirim hakkı ile araç alımının hiç bir ilgisi yok. Araç alımı için elinizde uygun rapor ve aracı kendiniz kullanacaksanız ehliyet olmalı.

mtv muafiyeti hakkında

mrb arkadaşlar arabamı engelli statüsüne cevirdim 2.el mtv muafiyeti için raporu yegenbey vergi dairesine gönderim fakat aslı olmadığı için işlem yapmadılar. Şimdi yeni rapor almam gerekiyor rapor için dilekçe örneği bulamadım. bide bu rapor içinde ücret ödeyecekmiyim.

dragonsga

Özel bir dilekçeye gerek yok. Üzerinde oran bulunan ve tanı kısmında doğru ibare olan engelli sağlık kurulu raporu olur. "Mümkünse ötv indirimine dair değerlendirme içeren rapor" olsun tabii.

Kısıtlılık hangi uzuvda?

mrb Bülent bey rapor %50 oranında ayaklarımda koltuk değneği kullanıyorum.Rapor tarihi eski fakat sürekli tekrar aslın işyerinden bulup aslı gibidir yaptırdım ve yolladım sonuç daha gelmedi.

mrb bülent bey bugün yegenbey vergi dairesine ark gönderdim tahmın ettıgım gibi raporda sorun cıktı. raporda tertibatlı arac kullanabilir ibaresi yazması gerekiyormus. yeniden rapor alacagım mecbur ama rapor için bi dilekçe örnegini bulamadım bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.tskr

Üst Alt