Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indimi başvurusu süreli onaylandı. Emekliliğe başvurabilir miyim?

SERDAR0139

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar
Vergi indirimi için yapmış olduğum başvurunun sonuçları aşağıdaki gibidir.hastahaneden almış olduğum %40 süresiz raporu Ankara süreli olarak onaylamış.Ben şimdi tekrarmı eyete giricem.Ya %40 tan az çıkarsa bu seferki oran ne yapmalıyım sizce.Brde şunu sormak istiyorum.benden istenen prim ve gün sayısı doldu.SGK ya başvursam emekli olabilirmiyim.

Açıklama ; % ; 40 SÜRELİ DERECE 16/10/2016
BAŞVURU DURUMUNUZ
14.01.2016 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
27.11.2015 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
23.06.2015 Hastaneden rapor bekleniyo

SERDAR0139

Evet, emeklilik için şartlar uygunsa başvurabilirsiniz.

Vergi indirim hakkı süreli olarak onansa da sgk emekliliği SÜREKLİ olacak şekilde onaylayabilir. Eğer o da emekliliği süreli larak işleme koyarsa, bu durumda kontrol muayenesi tarihinden 1*2 ay önce sigorta müdürlüğüne gidip onlardan vergi dairesine bir sevk almalısınız. Sonra vergi dairesi sizi hastaneye sevk eder. Hastane raporu vergi dairesine gönderir. Orası vergi indirimini yeniden onaylar ve belgeyi sigorta müdürlüğüne aktarır. Sigorta müdürlüğü de emekliliğin devamı için karar verir

Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim saolun.Bülent Bey.

Sevk için sgk ya gideceksiniz
Raporunuz %59 a düşerse ve bu durumda emekliliğinize 1,5 ay kalıyorsa askerlik borçlanması ile tekrar emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

sgk kendi uygun gördüğü hastaneye (genelde üniversite hastanesi) gönderiyor.

Raporu aldığımız hastaneye sevk olmuyor mu

Askerlik borçlanma sı seni de etkiliyor mu. Sadece prim e mi faydası var seneye de fayda edermi

devrekli
Askerliğinizi sigorta başlangıcından önce yapmışsanız borçlanma sigorta başlangıcınızı da borçlandığınız gün kadar geriye çeker yani sigorta süresine olumlu etki eder, aksi halde etkilemez.

Vergi indirimi belgem bu gün iş yerine geldi.Yarın sgk ya gideceğim emeklilik başvurusu için.Çalışmaya devem edeceğim çalıştığım süre içerinde Emekli maaşımda bir kesinti olacak mı? Birde isteğe bağlı olarak Maaşımdan kesinti yaptırarak ileride tekrar toplatıp maaşımın yükselmesi gibi bir işlem sözkonusu olabilirmi.Yanılmıyorsam buna benzer bişeyler okumuştum.Yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden çok teşekkür ederim.

@OturanBoğa Bülent bey yukarıda açtığım konuda vermiş olduğunuz cevapta vergi indiriminiz süreli olarak onaylansada skg sizi süresiz olarak emekli yapabilir demiştiniz.ben bunu nasıl anlayabilirim.Bu gün ben sgk işlemlerini bitirdim 1 buçuk ay sonra maaşını denz banktan alabilirsin dediler.Bana iş yerine vermem için verdikleri emekliliğe hak kazanmış olduğumu bildirdileri yazıda şöyle yazıyor.

ilgili 19/01/2016 dilekçenize itinaden 34...........sigorta sicil dosyanızın incelenmesi neticesinde 506 sayılı kanunun ilgili maddelerince bilgi işlem kayıtlarınızın tetkikine göre yaşlılık aylığı bağlamaya hak kazandığınız tesbit edilmişti.Bilgilerinize rica ederim.NOT:%40 VERGİ MUAFİYETİ

SERDAR0139

Size süre kısıtlamasına dair bir yazı verilmemişse, yani "xx tarihinde kontrol muayenesi" diye yazılmamışsa, emekliliğiniz sürekli demektir.

Abi bana bir yazı verilmedi.Fakat emeklik bilgileri posta ile gönderiliyormuş ev adresine.O gelecek olan belgede yazacaklar büyük ihtimalle.o belgenin elime ulaşmasını bekliyorum.ilginiz için çok teşekkür ederim.

Üst Alt