Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesinin sevki olmadan alınan raporlar emeklilik başvurusunda sorun oluşturur

Mehmet005

Aktif Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
73
Arkadaşlar,

sgk engelli emeklilikten faydalanmak isteyen arkadaşlarımızın şahsi müracaat sonrası aldığı raporları kabul etmiyormuş,bu sorunlarla karşılaşan epeyice arkadaşımız var.

Sgk'arkadaşların talebini,çalışırken rapor çıkarmalısınız ve raporlarınizı kurum sevki ile almalısınız diye ret ediyormuş.

Vergi indirimi ile emekli olacak arkadaşlarımızın bu konuda sıkıntı yaşamaması için,emekli müracaatlarını vergi dairesinin sevki ile hastaneye yaptırıp,ordan gelecek rapor sonucuna göre vergi indirimini aldıktan sonra sgk'ya emeklilik için başvurması gerekiyormuş.
Yani şuana kadar elinde şahsi başvuru ile alınan raporların hepsi yok hükmünde kabul ediliyormuş.

Bu durumda ne yapmamız gerekiyor bilgisi olan varsa paylaşa bilirmi.

Mehmet005

Böyle bir şey söz konusu olamaz. Vergi indirimine temel olan rapor ister şahsi başvuru ile alınmış olsun ister defterdarlık sevkiyle, fark etmez. Rapor vergi indiriminde her koşulda iş görür. SGK'nın son zamanlarda hukuksuz ve akılsız olarak yapmaya çalıştığı dayatma ise şudur: vergi indirimine temel olan raporun tarihi sigortalı çalışılan tarihten önce olamaz.
Hadisin ordan! Element uydurmaya çalışıyor sgk'da birileri. Böylesi bir dayatmanın hiç bir makul açıklaması ya da dayandığı mevzuat maddesi yok, olamaz da. SGK'ya düşen kişinin vergi indirim hakkı bulunup bulunmadığını kontrol etmektir o kadar. Vergi indirimine temel rapor ne zaman alınmış, kurum sevki ile mi alınmış, bu onun işi değil. Makul bir gerekçesi de yok/olamaz.

İlkdefa senden duydum bende şahsi başvurumla aldım raporumu sonrada vergiindirimimi aldım ssk raporadeğilde vergiindirmin varmı diye soruyor

@OturanBoğa

Bülent bey öyle diyorsunuz ama,sgk şuan 6 arkadaşımızın yukarıda saydığım gerekçelerle başvurusunu red etmiş.

Birinci gerekce,rapor aldığın zaman sgk çalışanı olmalıymışsın.

Ikinci gerekce,raporun şahsi baş vuru ile değıl kurum sevki ile olacakmış.

Bu durumda elimizdeki şahsi başvuruyla alınmış,%85 lik rapor güme gitti. Tekrar işe gir,vergi dairesine müraacat et,sevk al yeni rapor çıkar vergi indirimi al sgk'ya emeklilik içın öyle müracat et,oluyor.
yani 6ay onceki aldığım universite hastanesinin ki bu hacettepe,bu rapor yok sayılıyor.

Öyle birşey olmaz,yapamazlar diyorsunuz ama,milleti süründürmek için adamlar formül arıyor.

@ozgun37ozgun
Bu konuda,mağdur olan arkadaşlarımız mevcut,kendileride site'mizin üyeleri.

@ozgun37ozgun
Siz vergi indrimini alıp emekli oldunuzmu. Bu konu,son iki aylık konu,formdan @tirimanidis ve @Hmyr80 ve onlar gibi 6 arkadaş aynı gerekçelerle ret kararı almışlar.

@Skolyoz23
Aynen kardeşim yeni yeni numaralar çıkarıyorlar,o arkadaşlardan biri ile az önce görüştüm,arkadaşı rapor çıkarttığı tarihte çalışmıyormuş diye ret etmişlrki,arkadaş ayın 31 inde işten ayrılmış raporu ayın 1 inde almış.

Red kararları neymiş,rapor tarihinde çalışmıyorsun'muş.

Son düzenleme:
Bende daha önce başvurdum saçma bir işgüzarlık dolayısıyla yarıda kaldı, düne kadar kurum ve mal müdürlüğü sevkiyle yapıldığını biliyordum ama burada hiçte öyle yazmıyor sadece iş yerinden çalışan olduğuna dair belge kişisel dilekçen ve raporunla baş vurabiliyormuşsun. O zaman neyin kafasını yaşıyor bunlar, o zaman neden uğraştıryorlar, normal engelli kimlik kartı için aldığın rapor bu durumda gayet geçerli
ENGELLİLER İÇİN VERGİ İNDİRİMİ UYGULAMASI | Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı

Engelli Hizmet Erbabı İçin:

- Dilekçe (Dilekçe örneği ekte yer almaktadır)

- Çalıştığı işyerinden alınacak çalıştığına dair işveren tarafından imzalanıp kaşelenmiş yazı (Örneği ekte yer almaktadır)

- İşçi ise yeni işe başlayanlar için sigorta giriş bildirgesi, eski çalışanlar için son aya ait sigorta bildirgesi (Hizmet dökümü)

- Nüfus cüzdanı fotokopisi,

- 30/03/2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Özürlülük Ölçütü Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkındaki yönetmeliğe uygun Sağlık Kurulu Raporu olanlar için söz konusu raporun noter tasdikli örneği veya hastane tasdikli örneği.

- Rapor yoksa hastaneye sevk için 3 adet fotoğraf

@powerthink

Sorun vergi dairesinde degil,sorun vegi indirimi alan saglık raporunun şahsi başvuru ile olması,yada raporun çikartıldığı tarihte çalışıyor olmaması.

Mehmet005 zaten çalışmayan insan vergi indrimi alamaz ayrıca devlet hastanesinden aldıgımız bir raporla çalıştıgımız kurumun kaç tarihinden itibaren yazdıgı çalışıyor yazıyla vergi indirimi başvurusu yapabilirsiniz

Verilen hak geri alınamaz mahkeme yolu açık avukata danışan oldumu ben raporu devlet hastanesinden aldım vergiindirimini aldım emeklliğim geldiğinde kabul olmayacaksa vergiindirimi neden veriyorlar en doğrusu avukata danışmak

AsTeRuNyA
Kendi şahsi başvurusu ile elinde raporu olanların raporları sizlere ömür diyorum.
Emeklilik başvurusu yapacaklar vergi dairesi sevki ile yeni rapor çıkartıp,vergi indirimi aldıktan sonra başvuru yapabilecekmış.

Mehmet005 ben bir ay oldu sanırım vergi indirimimi alalı ama şahsi başvurmuştum ondan yeni duydum dedim
yani ne bileyim saçmalıktan başka bir şey değil , anlam veremiyorum neden zorluk çıkarıyorlar bu kadar ???

3 gün önce kişisel başvuruyla aldığım raporla onaylanan vergi indirimiyle yaptığım emeklilik başvurusu güme gidecek demek ki:)
sonucu bildiririm...

@Skolyoz23
Tolgahan kardeşim,sağlık raporunu çıkarttığında çalışmıyorsan,ozamanda ret kararı veriyorlarmış.

@tolgafb
Senin içinde aynı durum geçerli,sağlık raporunu çıkarttığında çalışmıyorsan,ve raporu kurum sevki ile almadıysan karar ret'miş abim.

Bu konuya acil bir çare bulunmalı.

Senin gelişmeleri paylaşmayı unutma abim.

besiktas
Kardeşim bu konu hakkında bir bilgin varsa bizimle paylaşırmısın,yeni yönetmelikte böyle birşey varmı.

ben gecen yıl şahsi başvurumla emekli oldum o oymuş bu buymuş demediler

Emeklilik başvurusu yapacaklar vergi dairesi sevki ile yeni rapor çıkartıp,vergi indirimi aldıktan sonra başvuru yapabilecekmış.
[FONT=sans-serif]
çalışırken siigortalı olarak şahsi başvuru kabul edilmek zorunda kurum sevki gerekmez hangi kanun maddesi engelliyor yazılı açıklama isteyin gerekcesini yazılı alın soruşturma açtırın kimse kafasına göre kanun belirleyemez [/FONT]

[FONT=sans-serif]r[/FONT]

dephyr
Kardeşim yukarda söylediğim sebeblerden dolayı site'de 5 arkadaşımıza ret kararı geldi,ve arkadaşlarımız şuan sgk'nın yarattığı kaosu aşma çareleri arıyor.

Yani ilk sigorta başlangıç tarihinden önce sağlık raporu alındıysa SGK ozamanmı problem çıkarıyor.Vicdansız lik bence bu durum.

Birde ozaman maliye sevkiyle vergi indirim belgesi alinmasinimi şart koşuyor.

@Kozmik
Hayır kardeşim ondanda beter sorun var ortada,sağlık raporunu şahsi alanların emeklilik başvurusunda bu raporları kabul edilmiyor,bu kişilerin vergi dairesi sevki ile rapor alıp,ki tabi çalışır olması gerekiyor.

Yeni rapora istinaden vergi indirimi sonrası emeklilik başvurusunu yapın diyor. Yani bu durumda vatandaşın elindeki %90 lık sürekli raporda güme gidiyor ve vatandaş tekrar rapor çıkarmak zorunda bırakılıyor,

Şahsi başvuruyla çok kişi emekli oldu.ayrıca bu konudaki düşünceleri sorun yaşayan arkadaşlar yazsa bence daha aydınlatıcı olur

Bence bir yerde bilgi yetersizliğiyle karşı karşıyayız. SGK kendisine bağlı hastaneden bireysel başvuru ile sağlık raporu verip daha sonra emeklilik işlemleri için kendisine gelindiğinde bireysel başvuru ile alınan raporu onaylamaması gibi bir durumun olma olasılığı yok. Raporun alınma aşamasında bireysel dahi olsa nerede kullanılacağını sorarak form üzerinde vergi indirimi,engelli kimlik kartı,eğitim,istihdam,sosyal yardım gibi sekmelerini doldurulmasını istiyorlar.

Alınan raporun vergi indirimden yararlanma şartlarından en can alıcı kısmı çalışıyor olma şartıdır vergi dairesine başvuru esnasında zorunluluk arz ediyor.Kendim çalışmıyorken bireysel başvuru ile aldığım ve daha sonra çalışmaya başladığım iş yerinin bağlı bulunduğu vergi dairesi ile gerekli evrakları teslim etmem sonucunda %41 ile gidip onaylanan vergi indirimi ile emeklilik için başvurumu yaptım hiç bu tarz bir sorun ile karşılaşmadım ve duymadımda.

REKLİX

Kardeşim başvurunuz neticelendimi. Emekliliğiniz onaylandımı. Zira şuanki başvurularda bu sorunlar yaşanıyormuş.

Senin gibi raporu vergi dairesinde onaylananların başvuruları kurum sevki ile gidilmedi ve,rapor aldığınız dönemde çalışmıyordunuz diye ret kararı ile geri dönüyormuş.

valla ben ne raporu alırken çalışıyordum nede kurum sevki vs yaptım gittim bireysel başvurdum ,vergi indirimimi de aldım sorun da çıkmadı onaylandı da

sıkıntı yok yani, o 5 kişi arkadaşın başka bir problemi vardır bizim bilmediğimiz

ilgili kişilere sordum fark etmiyor dedi, engelli raporu alırken çalışıp çalışmadığınız hiç bir önemi yok olamaz da saçmalık dedi + vergi indirimi için bireysel yada kurum sevki diye bir ayırım yok dediler yani ben engelli raporunu iş yerinde çalışmıyorken aldım ve sonra işe girdim bir müddet çalıştım vergi indirimine başvurdum onaylandı işten çıktım ve sıkıntı yok olamaz da

Skolyoz23
Yukarıdaki yazdıklarımı okumadın sanırım,mesele çıkaran vergi dairesi değil,onlar vergi indirimini götürdüğün rapora göre veriyorlar,sorun emeklilik içın sgk'ya müracatında sgk vergi indirimi aldığin raporu şahsi başvuru diye kabul etmiyormuş.

Ssknın elinde öyle bir yasayok ortalığı bulandırmanın birmanasıdayok versinler mahkemeye söke söke alır herkes hakkını

Bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevap yazsın.7 ağustosta bireysel olarak yüzde 46 sürekli rapor aldım.isyeri vergi indirimi için raporumu defdarliga yolladı 11 ağustosta.ankaradan cevap bekliyorum.sormak istediğim raporun arka yüzünde vergi indirimi kutucugunun karşısında degerlendirilmedi yazıyor bu sorun yaratirmi zira bir arkadaş yanlış hatırlamıyorsam red olur gibi bişey yazmış bu dogrumudur.engelli kimlik karti evet yazıyor.sosyal yardım evet yazıyor vergi indirimi için neden degelendirilmedi yazıyor acaba

Vergi indirim belgesini şahsi müracaat ile alipta emeklilik için başvuru yapıp başka şehirlerde bu sıkıntıyı yaşayan arkadaş varmı.Yoksa sadece Ankara SSK içinmiş geçerli bu durum.

Ayrıca bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar BİMER'e şikayet etsinler bu durumu.Saygilar.

@Mehmet005
Bu işler muşla mişle olmuyor senin başına geldi mi? müracaat yaptın mı? senin yaptıgın bilmeyerek millete korku salmak.. bende sahsi müracatımla % 49 rapor aldım onaylandı vergi indirimini alıp emekliliğe müracaat ettim kimse banasormadı neden kurum sevki ile almadın diye.

kaldıki 3-4 arkadaşım şahsi müracaat ile rapor alıp emekli oldu. bu sgk nin kanunları il il degişiyor mu? her ile farklı bir uygulama mı var? boşverin mişli muşlu işleri başından bir tecrübe geçmişse yaz anlat herkes ögrensin

@kızılelma
Ben burda mış'la,muş'la senin gibi anlamadan yazan arkadaşlara muşmula satmıyorum. Arkadaşların yaşadıkları ve burda tekrar tekrar dile getiremedikleri konuyla ilgili sıkıntıları anlatıyorum.

Bu sıkıntıları yaşayan arkadaşlara sende biliyorsun,birisi @timanidis digeri @Hmyr80

Bu arkadaşlar şuan sorunlarına çare arıyor ve muhatp bulamıyorlar.
Ayrıca,bu konularla ilgili rize ve giresundan ankara genel müdürlügüne gelen arkadaşlar varmış.

Sana tavsiyem yazılanları baştan itibaren oku ve öyle yorum yap.
Benim burda kimseye korku salma gibi bir merakım yok.
Zira yarın o arkadaşlar gibi mağdur duruma düşeceklerden biride benim.

Ve,ben bu konu ile ilgili gerçekleri öğrenmek için arkadaşlardan yardım amaçlı buraya yazdım.

@kızılelma yukrıda bana yazdıklarından dolayı senden bir özür bekliyorum.

Üst Alt