Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vefat etmis engellinin arac devir teslimi..?

emre273

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SA arkadslar. Benim sorum dedemin uzerine gecen sene engelli plakali arac almistik malesef dedem 11 ay once vefat etti. Aracin devir teslimini nasil yapariz. Birde 11 ay gecti aradan nasil bir skinti olur. Yardim ederseniz sewinirim.

Veraset ilanı çıkması gerekli dedenizin tüm mal varlığına ayrıca ölüm tarihinden itibaren mtv çıkar geç beyandan dolayı cezası var ama miktarını bilmiyorum toplamda 5 yıl geçmeden satamazsınız satarsanız ötv yi ödersiniz muhtemelen dedenin başka malı ev arsa tarla gibi vardır mirasçılar 1 kişi adına imza verecekler feragat ettim diye eğer araçtan başka mal yoksa iş biraz uzuyor detayını vergi dairesinden öğrenirsiniz

Cok saolun. Araci satmayi dsunmuyoz dedemin mal varligi var. İki sorum dha olacak mal varligi olsa bile otv yi odemiyoruz demi. Aracin zorunlu trafik sigortasinin gunu gecti bu islrmleri yaparken sorun olurmu. Yardimlariniz icin tesekkur ederim.

Veraset ilamini. Noterden cikarabiliyormuyuz

Vergiyi odersiniz demek isterken motorlu tasit vergisi demi. Birde aracin sigortasinin gunu gcti bu islemleriden sonra sigortayi yenilerken sorunla karsilasirmiyiz sonucta ddem vefat etti

araci satmak istemiyoruz zatn alirken parasini sadece babam odedi. 5 yili dolana kadar bizde dursa bile illa ki uzerime almak gerekicek aracin sigorta vize gibi islemlerinide yapamayiz galiba sonucta arac vefat etmis kisinin izerine.

Üst Alt