Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vefat eden dedemin üzerindeki ÖTV'den muaf alınan aracı kullanabilir miyim?

kia20

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
dedem böbrek hastasıydı ve engelliler için olan indirimli araçdan faydalanıp kredi çekerek araç almıştı . ama dedem vefat etti . bunun üzerine araç bize miras kaldı . hayat sigortası yaptırıp yaptırmadıgını bilmiyoruz kredi veren bankada istanbulda . araç engelli plakalı ve ruhsatta bankanın ismi yazıyor ve de ''araç sahibi ve kanun müsessili olan kişiler dışında kullanılamaz ve ötv ödenmeden devredilemez '' şeklinde yazı var . şimdi ben 18 yaşındayım ve de torunuyum bu aracı kullanabilir miyim trafikte sorun olur mu ?

3 isimden biriyseniz kullanırsınız eger ruhsat arkasında isminiz yosa kullana mazsınız

ismim yok dedem vefat etti nasıl olucak şimdi ?

o zaman malesef alamassınız yinede bir avukatla görüşmenizde fayda var.

dedenizin üzerine olan araba zaten yasal mirascılarına devredilecektir.yani dedenizin üzerinde kalmaya devam etmeyecek.bu nedenle araba yeni sahibinin olacaktır ve normal bir araba olarak tescil edilecektir.
normal olarak tescil edildiğinde kim kullanırsa kullanır.dedenizin öldüğü tarihten itibaren MTV ödemeye başlayacaksınız.
çok garip ama şöyle bir durum var

dedeniz arabadan başka miras bırakmıyorsa ,arabayı alırken ödenmeyen ÖTV yide ödeyecek yeni sahibi.
dedeniz arabadan başka miras bırakıyorsa ÖTV ödemezsiniz.

Sayın kazazede

başka miras kaldıysa ÖTV yi ödemez demişsiniz birden çok kişiye kaldıysa birbirlerine devir etmedikleri taktirde sorun çıkarmı ÖTV ödenmemesi için ne yapılması lazım başka miras bıraksada.

ben onu sormuyorum arkadaşlar . şu durumdayken araçı kullanırsam sorun olur mu bundan bahsediyorum

ismin yoksa nasıl kullanacaksın arkadaşım.kullanırsan tabi sorun olur.yakalanmadığın müddet bişi olmaz

kia20

Ben sana sormadım ben kendi meramımı konu açılmışken kazazedeye sordum yazıyı iyi okursan görürsün.:)

% 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı. Ruhstta bu yöndeki kısıtlamayı kaldırtmak için emniyete gidebilirsiniz...

engelli araç hakkında bir soru

kayınpederim engelli plakalı özel tertibatı olmayan araç aldı 2011 yılında . ama kayın pederim vefat etti ve araç bize miras kaldı iki kardeş olarak ama arac bana kalıcak . şimdi asıl sorum şu aracın ruhsatında araç sahibi ve kanun müemmsili haricinde kullanılamaz. ötv ödenmeden devredilemez. yazıyor . şimdi bu aracı üstümüze almak için neler yapmalıyız ve üstümüze aldıgımızda ötv ödermiyiz ? .

Üst Alt