Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasinin ÖTV indiriminden yararlanma hakkı var mı? Yoksa dava açılabilir mi?

Keten110

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%98 sakat olan ablamın vasisiyim. Vasi olarak bu haktan yararlanmak ve otv indiriminden faydalanmak istiyorum. Ablamı ben taşıyorum. Bu yüzden bu hakka sahip olmam gerektiğine inanıyorum. Bu konu da açılmış dava varmı? Yoksa ben nasıl dava açmalıyım . Bilgi verirseniz teşekkür ederim.

Davaya hiç gerek yok. % 90 ve üzeri rapor olması ve vasi atamasının ardından hakimden araç alımı için izin alınması yeterli.

Ayrıca http://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/2540-kan-hisimlari-ve-sihri-kayin-hisimlar-otomobili-kimler-kullanabilir.html
Eylül 2011 itibarı ile:
1- % 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı. Yurt dışından alınan araçlar için ise 3. derece yakın sınırı devam ediyor.

Üst Alt