Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi yolu ile engelli araç satışı nasıl yapılır?

aliyigit33

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, adım ali, 1 sene önce açtığım konuyu tekrar dile getirmek istiyorum
benim abim %90 zihinsel engelli, abibin ve evin ihtiyaçlarını giderme amaçlı,2007 yılında bir araç
aldık, 5 sene dolmadan satamazsınınız denildi, aradan 6 sene geçti ve aracı satıp daha sağlam
daha geniş bir araç almaya karar verdik. 5 senesi dolan aracın satılacağına inanıp bankadan
ihtiyaç kredisi çektik ,yeni araç firmasına bir miktar kapora verdik..aldığımız bilgilere göre
abimin vasisi annem olduğu için mersin mehkemesine başvuru yapıp mahkeme kararı ile araç satışa uygundur ve yeni araç alabilir ibaresi gerekiyormuş, bütün işlemleri yaptık 300 tl harç ve bilirkişi ücreti ödedik hahim ve bilirkişi araçta gerekli incelemeleri yapıp 15 gün sonra araç satışa uygun değildir raporu verildi ...sebebini sormaya çalıştığımızda net cevap alamadım merak
ettiğim biz bu arabaya hurdası çıkana kadarmı binaceğiz ...amaçları nedir aracı değiştirmek hakkımız değilmi ...kanunda bir değişiklik varsa veya vasi yolu ile alınan bir aracın satılmasında yeni düzenleme varsa beni bilgilendirebilirmisiniz şimdiden herkese teşekkürler

aracı alıcı bak git devret noterde başka birşey yapmana gerek yo süresi dolmuş zaten 5 yılı gecmiş birşey yapmana gerek yok sanırım

Bu arada arabanın modelinı ve markasını yazarmısın =

Arac renault megane extreme 2007 model :engelli haklarlnl koruma amacli hakim satisina izin vermiyor sanirim :

Maalesef bu konuda hakimin kararı geçerli. Satış için izin vermiyorsa, karara karşı itiraz edeceksiniz. Yeniden araç alacağınızdan velayet altındaki kişinin hak kaybına uğramayacağını vurgulayıp satış için onay alabilirsiniz...

Üst Alt