Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi tayinsiz emniyet'ten araç alım işlemleri yapılabilir mi?

cosby41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Dedemin %95 raporu bulunmakta. Ağır demans ve diğer birkaç hastalığından kaynaklanmakta.
Raporun arka kısmında sadece ruhsal,duygusal ve kronik hastalıkları olduğu işaretli. Zihinsel bir sıkıntısı yok fakat okuma, yazmada artık zorlanıyor.
Araç bayisindeki personele işlemler için vekalet vermek üzere notere gittik. Dedem yazıda zorlanınca parmak iziyle evraklar hazırlandı fakat noter reddetti Demans hastalığını görünce.
Bayiyi aradım trafikte dedemle birlikte gidip işlemleri halledebileceğimizi söyledi. Uzun görüşmeler yapıldı, soruldu, edildi ve kesin cevap denildi. Bunun üzerinde ben ödemeyi yaptım.

Yarın trafik şubeye gideceğiz. Fakat dünden beri burdan yaptığım araştırmalar sonucu bu kadar kolay olmadığını gördüm. Vasi tayini, ek karar vs. gerekliymiş. Dedemin kardeşi de engelli onunda %91 raporu bulunmakta ona da biz bakıyoruz. Ayrıca teyzemin eşinin şizofren ve diğer hastalıklarından ötürü %93 raporu var B sınıfı ehliyeti bulunmakta. Durumum fazlasıyla karışık ama bu araba bizim için çok büyük ihtiyaç.
En kolay yoldan nasıl çözebilirim ben bu durumu. Parası ödendi ama arabayı almamız çok zor gibi görünüyor. Ne yapmamı, hangisi üzerinden işlemleri yürütmemi önerirsiniz? Hangisinde vasi tayini vs. ile uğraşmam?

cosby41

Teorik olarak evet, ama pratikte orada görevli memurun da ikna olması lazım ki bu kişi kendi kararlarını verebilecek durumdadır. Ve bu kolay değil. Onlar da hastaneden rapor isteyeceklerdir

OturanBoğa

Cevap için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz rapor aile hekiminden alacağımız günü birlik aklı dengesi yerindedir raporu mu? Emniyete giderken bunu alsak faydası olur mu dersiniz Bülent Bey?

Son düzenleme:
Demans için artık vasi tayini isteniyor malesef

OturanBoğa

Anladım. Dediğiniz gibi ben şansımı deneyeyim. Raporu çok yeni aslında, hastaneye tekrar gönderseler bile bişey değişmez. Ama hastalığından dolayı vasi tayinini şart tutarlarsa uzun ve belirsiz bir süreç başlar.

Ufukalp

Cevapladığınız için teşekkürler Ufuk bey. Peki şizofren için durum nedir. Kendisi üzerine araç alamaz mı vasiye ihtiyaç duymadan ehliyeti de var.

Bu hastanın durumuna ve doktor kanaatına bağlıdır.
Hiç bir soruna yol açmayan hatta çalışabilen şizofren de vardır, uygunsuz ve mantıksız maddi hareketlerle kendini ve çevresini zarara uğratabilen şizofreni de vardır.

Ufukalp

Ufuk bey bizim hastamız ilk verdiğiniz örnekteki gibi. Gayet normal, işinde gücünde birisi. Bu durumda raporumuzu alıp direkt emniyete gidip işlemleri kendimiz yapabilir miyiz? Benim düşüncem emniyetteki görevlilerle görüştüğümüzde araç alacak durumda olduğuna kanaat getireceklerdir yoksa prosedür gereği emniyet bizi yine hastaneye mi yollayacak. Ayrıca şizofreni hastaları için vasi tayinine gerek yok değil mi?

cosby41

Bunun net bir yanıtını vermemiz mümkün değil. Oradaki memurun inisiyatifinde.

Peki, çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Gelişmeleri buradan yazarım.

aynı durumdabende kaldım orta demans yazıyordu doktorum vası tayını gerekır dedı ve rapora gıttı vası tayını ekledı

Ugryvz

Vasi tayini çıkarman ne kadar sürdü. Sonrasında ek karar da istendi mi.

Üst Alt