Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi tayini için mahkemeye gidersek elimizdeki %90 rapor kabul edilir mi?

Konular
25
Reaksiyonlar
4
Merhabalar ,
7 yıldır yatalak olan ve zihinsel engeli de bulunan yakınımız için ötv indirimi - araç almak için devlet hastanesinden heyet raporu alıp , bu raporla araç alımı için vasi tayin ettirmek üzere mahkemeye başvurduğumuzda , mahkeme bu yeni aldığımız raporu kabul etmeyip yine rapor ister mi _ ?

- Alacağımız raporda ne gibi ibareler mutlaka olmalı ? - iş görmezlik , oran , başka ne olmazsa olmaz bulunmalıdır acaba ?

Bir de ;

-Araç Trafik şube işlemleri takibi yapan bir arkadaş bize bu işin çok uzun sürmeyeceğini belirtti..
-Rapordan ve vasilik kararından en az 3 er kopya alın dedi..

Sizce de kısa sürer mi bu vasilik davası ?

Gökhan, mahkeme o raporu kabul etmez. Ben de % 70 oranında zihinsel engelli oğlumun vesayetini almak için mahkemeye başvurdum devlet hastanesinden aldığım sağlık kurulu raporu ile. 3 ay sonraya gün verdiler. 3 ay sonra duruşmaya gittiğimde vermiş olduğum sağlık kurulu raporunun geçerli olmadığını, yeniden hastaneye sevk edileceğini söylediler. Bir üç ay sonraya da tekrar gün verdiler. Meğer oğlumun vesayet davası için mahkemeye ilk başvurulduğunda hastaneye sevk olunması gerekiyormuş. Ben nasıl olsa sağlık kurulu raporu var, geçerli olur düşüncesindeydim. Ama hakim karşısına çıkınca, hakim bu raporun geçerliliği olmadığını söyledi ve hastaneye sevkini istedi. Siz siz olun, vasilik davası için başvururken engellinin hastaneye sevkini isteyin. Yoksa aylar sürer. Sevk ederken de engellinin koluna bir mühür vuruyorlar, sevk yazısıyla birlikte gönderiyorlar hastaneye.

Çok teşekkürler .. siz ne için vesayet aldınız ? Araç almak için % 90 ve üzeri olması gerekiyor..

acaba biz sadece araç alacağımız için elimizde raporla gitsek kabul ederler mi sizce ?

Üst Alt