Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzaktan çalışma ve olmaktan korktuğumuz yer…

asimptot

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
31
Merhaba beyler, hanımlar;

Pandemi sağ olsun(!) uzaktan çalışma o kadar yaygınlaştı ki pandemi geçse de özellikle bilişim sektörü evlere kapandı. İyi yanları yok denemez. 08.00 mesaisine 07.55'te kalkmak, maaşı sadece pijamalara harcamak vesaire gibi. Diğer yandan ise "Kendimi arıyorken olmaktan korktuğum yerdeyim, evdeyim 🎶" diye bir şarkı çalıyor fonda. :)

Siz neler düşünüyorsunuz bu uzaktan çalışma konusunda?

Uzaktan çalışmaya sektör / yaptığı iş olarak örnek verebilirmisiniz.

Benim aklıma uzaktan çalışma denilince call centerler geliyor. Evden çalışma, uzaktan telefondan satış yapma vb gibi.

Yazılım / Bilişim: Yazılım geliştirici, veri analisti, sistem yöneticisi
Dijital Pazarlama: SEO uzmanı, sosyal medya yöneticisi, içerik yazarı
Tasarım: Grafik tasarımcı, UI/UX tasarımcı
Eğitim: Online eğitmen, özel ders öğretmeni
Müşteri Hizmetleri: Çağrı merkezi temsilcisi, teknik destek
Çeviri / Dil Hizmetleri: Çevirmen, editör
...
ve daha birçok alanda mevcut.

Ay artık okadar global oldu ki herşey Türkiye den yurtdışında ki bir surket için remote var....dijital göçebe vizesine falan geçildi baya önce.... geleceğin çalışma modeli bu ama evde fazla vakit geçirmek de zor....hobilerin için dışarı çıkıp çevre edinebilirsin ancak..

@asimptot,
Pandemi yokken haftanın iki ya da üç günü home office çalışırdım. Hiç iyi yanını yaşamadım. Sabah 11:00 de kalkıyordum ve şirkette daha verimli çalışıyordum. Sosyalleşme olayı sıfır ve kilo alırsın.

Ben zaten uzaktan çalışıyorum arkadaşlar, ekip Türk değil. Tavsiyeden ziyade siz neler düşünüyorsunuz bu yaygın uzaktan çalışma konusunda diye açmıştım konuyu. :)

Kimse tavsiye vermiyor zaten düşüncelerini paylaşıyor....bı daha ki sefere konu açtığında cevapları da kendin belirle bari...cevapta begendiremedik...neyse sana evde bol kilolu günler dilerim

Malum pandemiyle birlikte 3-4 ay uzaktan çalıştım. Çok sıkıldım.
Şuan hibrit çalışma var. Ben 5 gün ofiste çalışmayı tercih ediyorum. İnsan görüyorum laflıyorum. Ayrıca işim gereği evrak mevrak olduğu için daha iyi oluyor.

@asimptot,

gözden ırak olan gönülden de ırak oluyor , ofiste dibindeki insanı terfi ettiriyor mesela sen uzaktan da işini yapsan.diğer örnek ofiste ekip samimi oluyor kaynaşıyor bir müddet sonra dışarda buluşmalara davet edilmiyorsun .Açık pozisyonlar terfiler dönen dolaplar kapanacak departmanlar zamlar bonuslar da genelde ofis dışında konuşulur...
Ekip ile aynı şehirdeysen bu geçerli herkes farklı ülkedeyse yapacak birşey yok....

@hanifeaydin,
Maalesef biraz öyle gibi. Her türlü "bilgi" paylaşımı ister istemez azalıyor. Yine de uzaktan çalışma kültürü olan bir yer, yerinde (onsite) çalışan ama senin uzaktan çalıştığın bir yerden çok daha iyi. İkisini de deneyimledim ve şimdi mülakatlarda "kaç kişi tamamen uzaktan çalışıyor"u kesinlikle soruyorum. 🤷‍♀️

@Reborn,
Şimdi burada firma adı vermeyelim yahu :)

@caan006 istiyorsanız olur umarım 🙏

@asimptot,

Firma adı versen ne olacak? Atomu parçalıyor sanki herkes bir triplere girmiş. Kurumsal yabancı firma falan uzaktan çalışma hepsi boş işler ve kendi işini kurup üretemeyen ya da ticaret yapamayan herkes modern bir köledir. Özel sektör veya memurluk hepsi faso fiso yalnız kendi işini kurabilen paraya para değmez. Doktor, avukat, polis, asker hepsi sistemin oluşturduğu modern kölelikten başka bir şey değil.

Üst Alt