Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ücretli öğretmenlik için sağlık raporu aile hekimliğinden mi yoksa devlet hastahanesinden mi alınıyor?

NewDay

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
57
Ücretli öğretmenlik için sağlık raporu aile hekimliğinden mi yoksa devlet hastahanesinden mi alınıyor?Benim %82 engelli raporum var.Herhangi bir çalışamaz ibaresi yok raporda ama rapor mevcut.Ruhsal bölümden alınmış bir rapor psikoz.Ücretli öğretmenlik için rapor alabilir miyim?Bu koşullar altında teknik olarak ücretli öğretmen olabilir miyim?

ücretli öğretmenlik için böyle bir rapor gerekli mi ki. gerekli ise yapılan son güncellemelerden dolayıdır. Ama ister gerekli olsun ister olmasın.
ücretli öğretmenlik yapılacak iş değil bence.
hatta ben kadroluyum 6 yıllık öğretmenim, bana verilen ücreti bu görev mukabilinde çok az buuyorum. Çünkü meslek etiği,iletişim,eğitim bilimleri, branş uygulamaları (Ders anlatma), derse hazırlık, nöbet vs bir sürü iş v ar ve bu öyle de yapmayan birinin düşünebileceği kadar kolay bir iş değil.

dostane tavsiyem ne olabilir. meslek edinmeye çalışın atanamayacaksanız veya hemen atanamayacaksanız öğretmenlik diplomanız olsa dahi, bunu yaparken de geniş zamana yaymaya çalışmak iyi fikir olabilir. Sabır gerekli. Ayrıca nitel özelliklerinize uygun ve yapabileceğiniz herhangi bir meşru iş bence yapılabilirdir.

kolaylıklar.

@NewDay,
bu arada kasettiğiniz rapor kadrolu öğretmenliğe atanırkenki alınan raporla aynı ise, DEVLET HASTANELERİNDEN alınabilen rapor olup durum bildirir rapor dur.
hastanenin sağlık kurulu bölümüne gidip istediğiniz rapora ne için gerekli (ne için alacaksınız kısmına)

"Türkiye'nin her yerinde öğretmenlik yapabileceğinize dair" rapor alacaksınız. Ben 1-2 gün içerisinde almıştım ama hem her hastane bu sürede vermeyebiliyor (sanırım 7 poliklinik gezmiş sonra sağlık kuruluna görünmüştüm)

...

Görüşmem var.Beni alırlarsa ve sağlık raporu alamazsam müdür öğretmen bulamadığı için sorun yaşar.Onun dışında göreve başladıktan sonra sınıfı iyi kötü idare edebilirim.İngilizce olarak öğrencilere bir şey kazandırabilirim diye düşünüyorum.Meb in yeni kitaplarına baktım yeterli olurum gibime geliyor.
İnsanla uğraşıldığından mekanik işten çok daha karmaşık ve çok daha fazla sorumluluk gerektiriyor.Hak veriyorum o yüzden size.

karar sizindir elbette. Ben müdürden ziyade size kullanabileceğiniz opsiyonlar bakımından yardımcı olmaya çalışıyorum açıkçası.
(müdür hiç zorluk yaşamaz ben size söyliyim. Ama söz vermişseniz siz yine dürüst erdemli davranış göstermek istiyor iseniz o sizin kararınız ve takdiriniz olur.)

dediğim gibi karar sizindir. Saygı duyarım.

Üst Alt