Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye'den alınacak olan sıfır araba da ruhsat ibaresi ne oluyor?

cemrem01

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba,
ben ve eşimin ehliyeti h sınıfı aynı koşulları taşıyoruz ve alacağımız özel tertibatlı (otomatik vites) arabayı birlikte kullanmak istiyoruz fakat bayiler bana ruhsata sahibinden başkası kullanamaz ibaresinin yazılması gerektiğini savunuyor.bildiğim kadarıyla bu kanun değişti ruhsat ibaresi kanunun öngördüğü kişiler tarafından kullanabilir ibaresinin yazılması gerekmiyor mu bu konuda ben ne yapmam gerekiyor.ayrıntıyı bilgiyi nereden almalıyım.ben ruhsatta sahibinden başkası kullanamaz ibaresini istemiyorum.diyelim ki yurtiçinden aldığım benim adıma kayıtlı araçla eşim kaza yaptı sigorta itiraz edermi.yani kanunen yasak mı kullanması.

1 ) sizin engeliniz nedir ? eşinizin engeli nedir ?
2 ) ehliyet almaya gittiğinizdeki aldığınız raporu özeldenmi aldınız devlet hastahanesindenmi ? ( ikinizinde )
3 ) aldığınız raporda sonuç ne yazıyor ?

bu soruların cevabını yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız

Merhaba. Daha yeni aldığım sıfır ve özel tertibatlı otomatik vitesli ötv muafiyetli aracım için ruhsatta yazan ibareler: (Özel bilgiler içeren yerleri sildim)
39B0GO.png

benim de eşiminden engeli polio sekeli devlet hastanesinden aldım ikimizin de yüzde 90 ın altında.ikimizde de aparatlı otomatik araç kullanabilir

kederli işte ben de bu şekilde yazılsın istiyorum da bayidekiler ısrarla olmaz diyo vergi dairesi böyle bişey yazmadı sattıklarımıza dedi

bakınız bilgileri eksik yazarsanız yardımcı olamayız . ayrıca her engelli aynı olmadığı gibi her engellinin aracıda aynı olmaz ve her engelli bütün engelli araçlarını kullanamaz . bu durumun yasalarda olduğu gibi mantıki açıklamasıda vardır . örneğin sağ ayak engelli bir engellinin aracını sol ayak engelli kullanamaz çünkü tertibat olayı ters . ( yasadışı olarak kullanır ) . sizin ve eşinizin engelleri bire bir aynı ise kıssaca sizin sağ ayagınız eşinizinde sağ ayağı gibi engeliniz bire bir aynı ise tek ortak olarak arabayı kullanabilirsiniz . ama sizin sağ kolunuz eşinizin sağ ayağı engelliyse ortak olarak kullanamazsınız . http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-zorunlu-damgali-plakalar-iptal-edildi.html . linki inceleyin .

saygılar

eşiminde sol ayağı benim de aynı sol ayak yani tüm koşullar aynı ayrıca eşimin eşim tertibat gerekmeden de kullanabiliyor otomatik vites araçları sürücü belgesinde özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi var aynı benim gibi

tamam şimdi anladım.

öncelikle rapor tarihiniz eski olabilir . ikinci olarak raporunuzda tertibatlı araç kullanır ibaresi olmayacak . h sınıfı ehliyet alır - otomatik vites araç kullanır ibaresi olacak . bu ibare olunca size çıkarılan sorun ortadan kalkacak . çünkü işin içine tertibat girdimi işler karışıyor .

saygılar

anladım teşekkür ederim.ama nedense bayiler olumsuz konuşuyor en güzeli sanırım vergi dairesinden bilgi almak hoş orda çalıştıkları halde bilgi sahibide deiller ya bakalım nasıl çıkacaz işin içinden

anladım teşekkür ederim .vergi dairesine sormak lazım sanırım bilgileri varsa tabi çalışıyolar ama bi çok yeni kanundan haberleri yok.bide emniyetle görüşmek lazım ısrarla bayi bu dediklerimi kabul etmiyolar bugüne kadar böyle yapmadık diyolar

arkadaşım ben vergi dairesi çalışanıyım zaten :) istersen başka çalışanlardanda bilgi alabilirsin tabi :)
saygılar

cemrem01;ötvsiz araç alımında adana yüreğir vergi dairesi bir çok arkadaşa farklı beyanlarda bulunduğunu duymuştüm Allah nasip ederse 3 ay sonra bende özel tertibatlı gaz ve fren elden kumandalı otomatik vitesli araç alacağım daha önce yurtdışından aldığım otomobil raporuyla bakalım ne gibi sorunlarla karşılaşacağız. bilgi edinirseniz lütfen paylaşın.

sayın by yolcu

vergi dairesinde farklı arkadaşlara farklı bilgi verilmesi olayı doğru . çünkü herkezin engeli farklı dolayısıyla kanunlardan faydalanma şekilleride farklı . kıssaca vergi dairesindeki arkadaşlar kişinin engel özelliğine göre bilgi veriyorlar .

size gelince : daha önce yurt dışından araba aldığınız raporla yeniden araba almanızda sıkıntı çıkar çünkü rapor tarihiniz eski . rapor yönetmeliğine göre yeni rapor almanız gerekli . başkaca bir sorunuz varsa sorabilirsiniz .

saygılar

tabiki by yolcu ama ben çorlu da oturuyorum şuan burada neler olacak paylaşırım

dadaş06 size dair olumsuz bi düşüncem yada şüphem yok ayrıca teşekkür ederim ilginizden dolayı.sadece her vergi dairesinde çalışan bu bilgiyi tam bilmiyolar.yani bakalım çorlu daki vergi dairesindekiler ne diyecek çünkü bayidekiler hep böyle yazıyorlar dedi içime şüphe düşürdü.benim istediğim sayın kederli nin ruhsatındaki gibi ibarenin bulunması inşallah bu konu hakkında bilgileri vardır

cemrem01, bu ruhsattaki ifadeler sizce ne gibi avantaj getiriyor, bana eşimin bu aracı kullanamayacağını sadece benim kullanabileceğimi söylemişlerdi.

eğer aparatlıysa sadece sen kullanabilşyosun aparat herşeyi değiştiriyor.ama senin ruhsata bakılırsa eşin de kullanabiliyo bunda bi sorun yok.rahat olabilirsiniz bu konuda bence

sayın cemre

kederli arkadaşın ruhsatında ÖZEL TERTİBATLI yazıyor gözden kaçırmayın . kederli arkadaşımızın özel tertibatlı aracını ancak ve ancak kederili arkadaşımızın engeline bire bir uyan arkadaşlar kullanabilir . başka kimse kullanamaz

saygılar

Ben de öyle biliyorum ama bana çok saçma geliyor bu kural. Zaten Bimer'e de başvuruda bulundum bu konuda. 1 ay geçti hala cevap yok orası ayrı...

DADAŞ06;

Bana soruyorsanız; araçta vitese takılan bir uzatma ve direksiyonda da topuz var.

arkadaşım size saçma gelmesi normal ancak bir düşünün b sınıfı ehliyet alan bir kişi direksiyon sınavına girerken tertibatlı bir araç mı kullanıyor ? hayır dolayısıyla o kişinin tertibatlı araç kullanmaya yetkisi yok bu sebeple bu kişi tertibatlı bir aracı kullanırsa yetkisiz ehliyetle araç kullanma kabahati işliyor tabikide bu durumun cezasıda mevcut . şimdi siz diyeceksinizki : benim araçtaki tertibat çok basit herkez rahatlıkla kullanabilir . gerçektende kullanır ama kanuni olarak hakkı yoktur çünkü o kişi o aracı kullanmaya ehil değildir . yada şu örneğide verebiliriz b sınıfı ehliyeti olan bir kişi rahatlıkla damperli kamyon kullanabilir sistem olarak aynı sonuçta ama o kamyonu kullanmaya ehil değildir

saygılar

Cihan bey ben kanuni olarak durumu biliyorum; bunun saçmalığını belirttim ve bimer yoluyla şikayetimi bildirdim. Yetkililer gerekli değişiklikleri yaparsa sorun çözülebilir sonuçta öyle değil mi?

by yolcu;

kardeş, ben de üç ay sonra aynen böyle bir araç alıyorum inşallah. (yurt dışından)
raporda özel donanımlı elden kumandalı yazıyor. ben ilk kez araç alıyorum. bu bahsedilen donanım nasıl bir şey, sende fotoğrafı falan var mı, görebilir miyiz

Benim aracın ruhsatında "Kullanım amacı" bölümünde sakat aracı yazıyor."Diğer bilgiler" bölümünde ise 5. yıl devredemez vekaletle satılamaz yazıyor.

Üst Alt