Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası ehliyeti değiştirmek ve ÖTV'siz araç alabilmek..?

ilker201

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar lutfen yardim edin gezmedigim kurum kalmadi ve kimseden net bir cevap alamadim. Oncelikle durumumu belirteyim. 11 ay once trafik kazasi gecirdim sol kalcamda asetabulum kemigi kirildi . Pamukkale univeristesinde amaliyat oldun kalcama 4 tane platin takildi. Manuel arac kullanmakta zorlaniyorum otomatik vites arac surebiliyorum 10yillik b sinif ehliyetim var. Amacim ötv indirimi alabilmek.
Arastirmalarim sonucu galiba ilk yapmam gereken hastaneye gidip engelli raporu almak. ( otomatik vites kullanir ibareli )
Daha sonra bu raporu alabilirsem aile hekimi> uzman hekim > il saglik mud sekilinde ehliyet icin bir yol var.
Yani otomatik vites ibaresi yazmsa zaten ehliyeti degistirmenin anlami yok. Ben yanlis mi biliyorum arkadaslar ilk yapmam gereken rapor almak degil mi hic bir yere uzmana aile hekimine falan gitmeden .
Cuma gunu gittim rapor kalemine ordaki memurlarda tam bilmiyor. Dedilerki biz sadece engelli raporu verebiliyoruz . Otomatik vites gibi ibareler yazmiyor onu il saglik mudurlugu yaziyor gibi biseyler soyledi. Benim de kafam karisti. Bugun gidip dilekce yazacagim universiste rapor kalemine net bir sekilde. Sizce ne yapmam gerekiyor

ilker201

Bazı arkadaşların raporunda engelini belirten ibare yazılmış.Yeni çıkardıkları il sağlık kurulundaki sürücü belgesindeki kodlar hastanenin ötv siz araç için verdikleri engel durumunu belirten yazı kodlarla uyuştuklarında ÖTV siz araçtan yararlandılar ve burda yazdılar.Üst kısımda paylaşan suskun 62 arkadaşımız paylaşmış hastane raporunda sadece oran ve engelini belirten yazı ile araç almış.Üste bakarsan görürsün.

slm

Suan universiteden basvurumu yaptim. Gorevli bosuna yapiyorsun siralaman yanlis once aile hekiminden baslamalisin dedi ayrica biz otomatik vites yazamiyoruz buna il saglik kurulu karar veriyor dedi. Ben yine de almak istiyorum dedim dilekcemde acikca belirttim. Benim arastirmalarim sonucu il saglik muduru sadece ehliyet isine bakiyor. Otv ile maliye ilgileniyor onlarda otomatik vites kullanir ibaresini sart kosuyorlar. Ozaman ben once hastaneden rapor alsam eger bu ibareyi yazarlar ise sonra aile hekimi>uzamn doktor>il saglik mud surecine girsem daha mantikli degil mi. Yani hastaneden rapor alamadiktan sonra ehlieytimi degistirmemin ne anlami var. Eger raporu alirsam il saglik kurulu tekrar rapor ister mi benden ?

İlker201 kardeş;

Süreci Aile hekimi başlatıyor.Aile hekimi+hastane+ilsaglık+trafik süreç bu şekilde ilerliyor.

Bende senin gibi direk hastaneye başvurdum fakat bu şekilde başvuru yapanların raporu ilsağlık komisyonundan geri dönmüş bilgin olsun.

.

Ama hocam bu senin dedigin ehliyet islemleri icin degil mi? Bu yazdigin surecte engelli saglik raporu yok onu nezaman alacagiz? Benimki su sekilde olmus olacak engelli saglik raporu + aile hekimi + uzman doktor + il saglik + trafik.

ilker201
ÖTV siz araç için direk hastaneye gidilecek.

Sürücü belgesi için Aile hekimi,Uzman hekim,İl sağlık kurulu,Emniyet.

Anladığım kadarığla ilk önce hastaneyi halletmek istiyorsun.Ünüversite hastaneleri o dediğin ibareleri zor yazar.Devlet hastaneleri ünüversite hastanesine göre daha insaflı laf anlatılıyor ünüversite hastanedeki doktorlara hayattta laf anlatamassınız.

Ayrıca B sirücü olman konusunda sürücü belgeni halledersen daha iyi olur Kodları yazdırırsın.En azından B sürücü olurmusun olmazmısın anlaşılır sonra hastane raporu alınır.

Hocam once ehliyeti degistirirsem sonrada raporu alamazsam bosuna ehliyet degistirmis olmaz miyim ? Yada il saglik kurulundan kodlari aldiktan sonra hic trafige gitmemsem eski ehliyetimi kullanmaya devam edebilir miyim ? Raporu alamazsam ehlieytimi degistrmek istemiyorum cunku.

Universiteyi secmemin sebebi benim kararimi ortepedi verecek sanirim. Bende ameliyati universitede profosore olmustum oyuzden tercih ettim. Eger yazmazlarsa sil bastan devkete basvururm. Zaten devlet ucretsiz ve kisa surede.

Prosedur anlaminda ilk hastaneye basvurmam rapor icin bi sorun teskil eder mi etmez mi ben asil onu merak ediyorum.

Arkadaşım eyer normal araç kullamanı etkiliyen engelin varsa raporunda sorun olmaz.H Sürücü belgeside artık almak kolay değil Aile hekimi,uzman hekim,İl sağlık kurulu hepside kontrol ederek rapor hazırlanıyor ve kod veriliyor.Eyer ordan normal araç kullanamıyacağın kararı verilip kodlar yazılıyorsa hastane hayda hayda rapor verir.

Ehliyeti degistirmek daha zor diosunuz yani. Hayirlisi hocam ben surece rapordan basladim nisan sonu gibi raporum yazilir . Bakalm ondan sonra ne olacak. Aile hekimi uzman doktor sorun degilde il saglik kurulunu bilemem artik ne der . Sonucta universiteden aldigim raporumda olacak gorecekler . Il saglik mudurundeki memurlar bize 2 belgeyle basvuracaksan 1.si surucu saglik raporu 2.si hastane engelli saglik raporu . Bu durumda bende once hastaneden baslayayim dedim surece. Cunku otomatik vites kullanir yada ozel tertibai arac kullanir ibareli raporu alamazsam zaten ehliyet degistirmeme de gerek yok

Ehliyet için alacağınız raporda "otomatik vites araç kullanır" ibaresi yazılıp il sağlık müdürlüğüne yönlendirilip raporunuz onaylanırsa. Bu raporun "aslı gibidir" mühürlü kopyasını da il sağlık müd. aynı gün alabiliyorsunuz. Bu sürücü raporunda zaten "otomatik vites kullanır" ibaresi ve varsa ilgili kod işlenmişse diğer sağlık kurulu raporunda engel durumunuz ve raporun süresi önemli olacaktır.

Şu soru işaretini bilen bir arkadaşımız yanıtlayabilir mi? "Otomatik vites kullanır" ve 78 kodlu sürücü raporunun kopyası ile engel durumunu belirtir (ortopedik) fakat üzerinde "otomatik vites veya ÖTV" gibi ibareler yazmasada yeterli midir? Sonuçta sürücü raporunda bunlar belirtiliyor artık diğer ortopedik engeli belirtir raporda ifade yazmayı red ediyor hastaneler.

Arkadaslar heyet raporunda ozel tertibatli arac kullanir yazar , il saglik kurulundan otomatik vites kodu alinirsa otv den faydalanabilirmym? Rahatsizligim sol ayagimda ortapedik. Ancak hastane artik otomatik vites kullanir yazamiyoruz sadece ozel tertibatli arac kullanir yazabiliyoruz dedi. Benim amacim ise tertibat yaptirmadan sadece otomatik vites arac alabilmek...

ilker201 kardeş bende denizli devlet hastanesi nden aldım özel tertibatlı elden kumandalı araç kullanabilir h sınıfı ehliyet alabilir diye benim sol diz +sağ ayak sağlık müdürlüğüne verdim Nisanın 20sinde heyete gireceğim bakalım ne kod verecekler bilgi veririm

emirrr

Insallah hersey istedigin gibi olur kardeş. Ben nisan sonu gibi daha ancak raporumu almis olurum. Heyette altiniz cizerek belirtecegim otomatik vites ibaresini yazmalarini ama otomatik vites degilde ozel tertibatli arac kullanir yazarlarsa , il saglik kurulundan 10.20 ve 78 kodlarini aldigim takdirde tertibatsiz otomatik vites araci otv siz alabilir miyim acaba ? Deneyecegiz gorecegz.

Eger paü den alamazsam bir de sansimi devletten deneyecegim. Hem ucretsiz hemde surec hizliymis. Hayirlisi bakalm. Pek umudum yok .

İnşallah ilker kardeş umarım herşey istediğimiz gibi gider yalnız benim sağ ayak olduğu için elden tertibatlı verirler heralde onlarda Manuel mi yoksa otomatik mi veriyorlar bilmiyorum

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sevdatasoy

Peki hocam eneglli raporunda ozel tertibatli arac yazar ve ehliyette 78 ( otomatik vites ) kodu olursa sol ayaktan engelli birisi olarak otv siz arac alabilir miyim ? Yoksa vergi dairesi illa tertibat ister mi ?

ilker201

Engelli raporunda ille de araç alımına dair değerlendirme olmasa da olur. Olsa daha iyi tabii, ama olmasa da olur. Yeterki raporda oran bulunsun, sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu net olarak belirtilsin. Bundan sonra otomatik vites kısıtlamalı ehliyet raporu da alabilirseniz, o zaman iki rapor birbirini tamamlar mahiyette işleme konur vergi dairesinde ve araç alımında muafiyet uygulanır.

Eğer engelli raporunda özel donanım, ehliyet raporunda otomatik vites ibaresi olursa, yine araç alımında sorun olmaz. Vergi dairesi oradaki özel donanım ifadesini sol alt ekstremite açısından otomatik vites olarak algılar.

itiraz edin 90 versinler bu raporla ehliyet alamaz araba kullanamazsınız zaten tertibatlı araç hayır h ehliyet hayır yazıyor

Ehliyetim var arabada kullanıyorum araç değiştirmek amacıyla yeni rapor aldım.
Bir önceki ötv muafiyeti için aldığım raporun aslı olmadığı için işlem yapamadım yeniden rapor çıkardım.

aynısı benim başıma geldi aracım vardı yenilemek icin rapor ve ehliyet degişmsei gerekiyordu,rapor oranı 84 il kurulunda sürücü olmaz raporu verildi, yeni arabada gitti ehliyette

Senin engellin neydi?
Mevcut rahatsızlığınmı ilerledi?

Arkadaslar dun raporumu almaya gittim. Karar kisminda sole yaziyor. Hastanin sol ayagindaki guc kaybi ve asetabulum kemigi kirilmasi sebebi ile engelli ehliyeti almasi ve ozel tertibatli arac kullanmasi uygundur. Sizce bunu kabul edermi vergi dairesi. Otv indirimi gibi bisey yazmiyor.

Ayrica suresini yazmayai unutmus akillilar son anda ben farkettim . Onumuzdeki hafta duzeltilip tekrar imzaya cikacak. Karar kismi degismez merak etmeyin dediler

Gelismeleri asama asama yaziyorum ki arkadaslar faydalansin. Az once heyet raporunu aldm hastaneden. Raporda sol ayaktaki guc kaybi ve asetabulum kirigi sebebi ile hastanin engelli raporu almasi ve ozel tertibatli arac kullanmasi uygundur yaziyor. Ayrica on yuzunde ortopedi kisminda otomatik vites yaziyor. Vergi dairesine gideyim sorayim dedim kadin bi orasina bakiyor bi burasina. Sonra dedi engel oranin %8 cok dusuk. Bende ne onemi var dedim. Yok ama biz hastaneye sorma geregi gorebiliyoruz yok %10 risk herzaman var. Yok ole yok bole. Rapora bakiyor eksik de bulamiyor. Neyin var die bi soruyor sanki doktor. Ama canim skldi biraz. Neymis ben araci aldiktan sonra fatura kesildikten sonra onlar net cevabi veriyormus. Yani krediyi cektim dielm red yedim ne olacak cevap yok. Ama ben pes etmeyecegim. Yarin aile hekimine gidip ehlieyet degistirme surecine baslayacagim. Merak ettigim il saglik kuruluda oran dusuk die bana ayni sekilde yaklasabilir mi yada otomatik vites kodlarini vermeyebilir mi? Raporumda sol ayagimdaki engel guc kaybi otomatik vites uygunlugu hersey acik ve net yazdigi halde.

ilker201 hiçbir sıkıntı çıkmaz rahat olun hatta hiç muhattap olmayın ehliyeti alınca özelge isteyin sonra gözüne sokın o özelgeyi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ilker arkadaş öncelikle geçmiş olsun ben ehliyet başvuru yaptım otomatik vites yazılıyor onu belirtmek isterim kodları var fakat şuanda yanımda değil hastane raporumda vardı fakat heyete ötv indiriminden faydalanmak istiyorum diye yazmadığım için bir daha heyete girmem gerektiği söylendi araç almayı düşünen arkadaşlar heyet raporuna ötv indirimi ibaresini yazdırmayı unutmasınlar.bu arada ücret ödüyoruz 300 tl kadar hastaneye para yatırmamız gerekiyor ben salı heyete bir daha gireceğim

Hocam benim heyet raporunda ötv ile ilgili bir ibare yazmiyor ama vergi dairesi sorun olmaz dedi. Sizin raporunuzda tam olarak ne yaziyor karar kisminda. Özel tertibatli arac kullanir yaziyor mu mesala

ben heyete bir daha gireceğim fakat ehliyette yazıyor kodları ile önceki heyete itiraz ettiğim için yeniden gireceksin dediler

sınırlı kullanım kodları 47-78-02-50 araç kullanma kodları 10.02-35.03 engelli b sınıfı sürücüsü olur

srkn2113

Dostum sen engelli saglik raporu ile surucu saglik raporunu karistiriyorsun. Bu dedigin kodlar surucu saglik raporunda yazar. Engelli saglik kurulunda engelin acikca belirtilip oran yazilir ve ozel tertibatli arac kullanir ibareleri yeterlidir. Otv indirimi alabilir yazmasina gerek yok buna zaten hastane degil vergi dairesi karar verir

Arkadaslr surucu saglik raporunda uzman doktor taniyi yazdi otomatik vites yazdi. Ama surucu olur olamaz kismindaki kutularin hepsini bos birakti. Ona grrek yok dedi. Birinci grup surucu oluru isaretlemesi gerekmiomuydu acil cvp alablrmym suan bekliyrm hastanede

emirrr

Sikinti yok yani hocam. Raporun duzenlendigi kurum rapor tarihi falan da bos. Sadece tani yazdi. Otomaktk vites uygundr il saglik mid. Sevk yazdi. Yeterli olur mu bkdr.

Üst Alt