Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Torakolomber kifoskolyoz olup H sınıfı ehliyet alabilen var mı?

erdoo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle merhabalar hepinize skolyoz hastalığı olupta H sınıfı ehliyet olan varmı acaba.Eğer H sınıfı ehliyeti olan arkadaşlar var ise raporunu ekleyebilirmi.Ben Tokatta yaşıyorum ve skolyozum B sınıfı ehlietim var ve bu ehliyet yüzünden 3 defa ceza yedim.H sınıf ehliyet almak için başvurdum ama sen H sınıf alamassın dediler.Lütfen bi yardımcı olun.Hepinize teşekkür ederim.

Neden ceza yedinki doktor verdikten sonra raporu skalyozz da tertibata gerek yok biseye gerek yok

Yazan emniyet gorevlisinin ceza yazmaya hakki yokkki derece kac sende kifoz derecesi

erdoo
H sınıfı ehliyet için %90 ve üzeri raporunun olması veya aracı hareket ettirmek için ortopedik bi engelinizin bulunması gerek, ki bu durumda da raporunuzun oran olarak bi önemi yok sadece özel tertibat yazması yeterlidir raporda.

arkadaşlar benim dediğimi yanlış anladınız ben skolyoz olupta H sınıfı ehliyeti olan arkadaş varmı diye sordum varsa ise raporunu emsal sunacağım.bu arada benim skolyoz derecem 61 derece

benim arkdaştada var kifoz o aldı bendede var bana hiçbir şekilde ehlieyt vermdiler bel veboyungeriye dönmyür die ama arkdşaım hehliyetinii aldı özel bir kruluştan

@erdoo alaildinmi

erdoo

B sınıfı ehliyet için ceza almak da ne demek?

Skolyozdan dolayı bir hareket kısıtlılığınız varsa, bundan dolayı araç kullanmak için bazı özel şartların bulunması gerekiyorsa ve buna dair rapor alabiliyorsanız, rapor alıp emniyet'e götürebilir ve B sınıfı ehliyetinize bu özel şartlara dair kodları ekletebilirsiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...9188-engellilerin-ehliyet-alma-proseduru.html

Üst Alt