Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Toplu taşımada saldırıya uğradım!?

NewDay

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
31
Engelli kartıyla toplu taşıma kullanmaya başladım.Üçüncü haftasında ortopedik engelli orta yaşlı biri saçıma yapıştı.Dönüp bakıyorum sert sert bakıyor.Yanına değneğini de almış.Daha önce denk gelmiştim aylar sonra bu durum oldu.Kendisi ortopedik engelliymiş.Akıl hastalığıyla onun sahip olduğu haklara sahip olmuşum.Hastalıktan kafayı yemiş saldıracak kimse bulamayıp bana sardı.

Bu tarz bir çok kişi var.Ben ücretsiz pasoyu kullanamayacaksam kartı ne yapacağım?Kafamın sol arka kısmı yolunmuş.Eve gelince fark edebildim.Bu kadar yabani eğitilmemiş insan olamaz.Bir liseli kızlar tarafından taciz edilmemiştim.Onu da başarmış oldum.Bu sefer olayın detayını hatırlamıyorum.Sesinden tanıdım ama sebebini bilmiyorum.Normal de ortopedik engelli olayı gibi kıyıda köşede konuştururlar.Önceden haberim olur sadece bunu mu amaçladı diye sinir olurum.Otobüste kamera var umrunda değil.Ya uyuşturucu verip yaptırabilirsin böyle şeyler ayık kafayla adamların yaptığına bak.Bir tel kiprik veya kaş teli kırmaya çalışan tipler gördüm.Bu adama sigara ver birinin üstünde söndürür.Bir neden sonuç içindeyiz.

800 bin bir lise kademesinde öğrenci var.Normal de büyükler derim şimdiki koşulları hakederek yaşıyorlar gençlere yazık derdim ama bunlarında kurtulabilecek bir durumları yok.Sayıları az olmasına rağmen.

@osmangazi,
Eskiden bu kadar yoğun mağruz kalmıyordum.Şimdi 3 4 saldırganla karşılaşıyorum.Birbirlerinden haberleri yok.Bir tekinde sorun yaşasam diğerini açıklayamacağım.Şikayet ediyorum yok.Başkalarını bilgilendiriyorum o da işlemiyor.

TEKİRDAĞ da. Böyle bi şey olmaz kesinlikle burada herkes ilçede tanır ama İstanbul a gidiyor um bazen çok sevdiğim o şehir yabani olmuş ben bayanlara vevyaşlılılara hep yer veririm bayana yer verdim toplu taşımada teşekkür ederim dedi bana biri toplu taşımada bi şey diyecek yandı ..
Ablamda engelli ortopedik çift taraflı kalça çıkığı toplu taşımada herkes yer verir

@manika59,
Tekirdağ da bursa gibi az çok ilçeler gelişmiş.Oralarda da çekinirim ben ama dediğiniz gibi sizin taşımada rahat olabilir.Burada bir mahalle de 800 bin kişi var.Bütün ters adamlar bana denk geliyor.Ses de edemiyorum mimliler çünkü.Kendime benimle alakası yok diye rahatlatmaya çalışıyorum.Yoksa biri beni de bulaştıracak bu işlere.Mahalle de böyle rahatsız edilenler vardı.Bir şey yapılamıyor.Yapan bir abi birini bıçaklamış.Karısı eczanenin önünde bebeğime mama alır mısınız diye duruyordu.Yaşlı amcalar da peşindeydi kadının.

@Polmiks,
Ben suçlu oluyorum.Daha önce de tecrübem var bu konularda böyle küçük karışan olmuyor dediğiniz şekilde.Karşılık verirsem biri videoya çekecek diğeri yalancı şahit olacak.Diğerleri ayakkabıyı çalacak diğeri tecavüz etmeye çalışacaklar.Grup olarak geziyorlar her cins insan var.Sonunda beni hastahaneye yatıracaklar.Çözüm bulamıyorum.Erkeğim bu arada.

Vallahi bizim ilçede 50 bin kişi var kapaklı yakınnorda 150 bin çerkezköy yakınnordada 200 bin kişi var ben birini tehdit ettiğim için adli koğuşta yattım kavgadan hepbuzak dururum eskiden gelmediğim sahil kasabası ilçeleri şehri kalmadı şimdi köyden dışarı çıkasım yok sana tavsiyem orada yaşama eğer bi mesleğin varsa veya emekli isen egeye git muğla mesela insanlar ı mükemmel ben otelde çalıştım Fethiye de çok iyi insanlar ı benim hayalim çünkü burada herkes hastalığımı biliyor ve küçük yerde dedikoçoknolur

Bizim köyümüz yok.Olsa ben kanatlıda olsa hayvan işine girerdim.Çanakkale deyiz çoğunlukla oranın gelir düzeyi balıkesire göre daha yüksek.Eğitim düzeyi de yüksek.Herkes öyle kaçmış.Sakin oluyor.Normal de hep yerli halk var.Onlarla bu sene sorun yaşadım.Kaçabilen insanlar gitmiş ama orası da kurtarmıyor beni.Berberi neyine tehdit ettilerse adamın kazıdığı saç yeni kendine geldi.Bir tıraş makinesiyle kazıdı.

Çanakkale en medeni sehirler arasında toplu taşımayı kadinlar kullanır. Hepsi güneş gözlüklü ve güzel yani bakımlı kadınlarıdir. Ben sürekli giderim Çanakkale harika üniversite öğrencileri, motor ve kask ile yolculuk yapıyor. Trafik yok ve adres sorduğum zaman koluma girip nasıl gideceğimi tarif ediyorlar.

Balıkesir yobaz dolu yolun ortasinda yürürler eğitim seviyesi düşük ve iş imkanı kısıtlı hastaneleri bile kötü yaşanmaz orada ama Çanakkale Avrupa şehri gibi güneş gözlüklü şoför kadınlar ve kahvelerini içerek koca otobüsü tek eliyle sürüyorlar. Nerede ineceğim diye sorunca ben sana haber vereceğim diyor. İstanbul gibi müptezel badem bıyık ya da ülkücü bıyıklı lan lun diye konuşan şoförler ve insanlar Çanakkale de yok.

Benim soy çok çeşitli İstanbul da evlendikleri için.Tek tip bir insan grubundan nefret edemiyorum o yüzden.
Cinni bir babam vardı.Belli bir konuda uyarıyordu bunu yapma seni tanırlar diye.O günden beri sorun var.Pazar da geziyorum ikinci kere karşıma çıkıyor seni takip ediyorum mesajı vermek için.Para da alamadı uğraştığıyla kaldı.Tek bir tane de olmadığı için domates taşıyorum koluma sigarayı sürtüyor.Hani onlarca insan var veya gündüz aydınlığı var gibi konulara takılan yok.Öğretmenevine kaçıyorum.Garsonu sorun yaratıyor.Dikkatli yanından geçiyorum.Bir eline bakarken diğer eliyle bir şey alıp vuruyor.Evde oturuyorum.Elektrik voltaj sorunu olduğu günler akşam geliyor konuşuyor yarım saat bir saat.Voltaj sorunundan ampul dalgalanıyor.Bu sefer diyor yanında biri var o yaptı şöyle diyor.Uğraş dur yani...Anlatmasam içimde kalacak.

Trsm psikolog desteğini kestiler.Doktor da başka insanları kontrol edemiyoruz diyor.Bizimkilerde daha kötü durumda olanlar var bu iyi diyorlar sonuç zaman öldürüyorum.

Üst Alt