Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TOKİ Başvurususu yaparsam engelli maaşım kesilir mi?

mirdem

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
7
Arkadaşlar bu yeni açıklanan TOKİ konut projesine başvuru yaparsam engelli maaşım kesilir mi herhangi bir sıkıntı olur mu? (Kardeşim için basvuru yapacağım ödemeleri onlara ait olacak)

oturan boga abim ben yüzde 80 engelliyim 6450 civarı maaş alıyorum evde iki engelli bir bakıcı var acaba peşinat istiyor sevgiler seviglisi toki 200 küsür milyar acaba nasıl sosyal tokiymiş anlamadım nerden bulucaz bu parayı

Peşinat istenir illaki 200 çok bir para değil ki

Çalışamayan bir insan için 200 bin tl bile büyük para malesef

Sonuçta ev alıyorsun kşralık ev tutmuyorsun

Ev kiralamaya kalksanız adam sizden en az 5 aylık depozito ister siz neyden bahsediyorsunuz

Yalnışmıyım arkadaşlar

Peşinatı geçtim ödemeler teslimden önce başlıycak kiracı olan birisi kiramı ödüycek tokinin taksitini mi nasıl bi sosyal konut anlayışı bu anlamadım 16 bin emekli aylığla bunu yapabilene helal olsun derim

@OturanBoğa,

Hem engelli hem bakim maasi alinip eve giren baska gelir yoksa!! Sonucda ev gelir olmayacak ihtiyacdan oturulacak. Sorun olmamasi lazim.en sagliklisi basvurmadan once sosyal hizmetletden bilgi almak diye dusunuyorum. Sonucda arac alindi diye hakki oldugu halde maasi kesilen cok oldu maalesef.

@bursalı1999, Bence de asıl en önemli mevzu bu, Hadi diyelim peşinatı bir şekilde ayarladın kredi vs.. gibi ee kira da oturan birisi max.20 binden ev kirası verirken üstüne bir de aylık tokiye kira verebilmek bence çok mantıklı gibi görünmüyor...
Dese ki toki eve gecince kira ödeye başlayacaksınız o zaman ok, peşinatı bir şekil de bulup gerisini halledersin ama böyle bir durum bence çok saçma..
Ayrıca bildiğim kadarıyla da engellilere 65 m veriyormuş yani 80 m karelik evlere engelliler giremiyor diye biliyorum, tabi yanlış bilmiyorsam.
Buda çok saçma bir durum böyle bişey varsa..

Bizim bir, arkadaş, tokıye yazıldı peşinat yatırdı sonra ev çıktı. Raks itleri girince başladı. Ama ben 2005-2006 yılında girdiğimde peşinat yatırdım bitene kadar taksit ödedim ayrıca kendi kaldıgım evin kirasını yatırmıştım. Şimdi sistem farklı bıtınce girince başlıyorsunuz taksit ödemeye ama en doğru şu tokıye müracaat ederken sormak lazım

Toki açıklama yapmış zaten sözleşme imzalanlarken peşinat sonraki ay taksitler başlıyo bide her 6 ayda bir memur katsayısı kadar artış olacak taksitler sabit ödeme değil

Bu maaslari(hem evde bakin hem 2022 maasi) kesilip kesilmedigi sitede illaki onceden basina gelen vardir. Paylasabilirse daha iyi olur. Bizlerde bilgilenmis oluruz. Boyle tahminlerle olmuyor cunku.

Üst Alt