Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TOKİ başvurularında engellilere tanınan haklar!?

[NirvaNa]

Üye
Konular
112
Reaksiyonlar
126
toki konut başvurusu yaptım 5000bin tl yatırdım onaylandı yanlız başvuru esnasında engelli olarak yaptım bu avantajmı nedir

evet avantajdır şöyle izah edeyim x şehrinin y ilçesi için başvuru yaptınız ve y ilçesinde 1000 konut yapılacak öncelikle çekiliş başladığında ilk olarak %5 yani 50 konut şehit aileleri ve gazi kategorisi için çekilir sonra diğer %5 yani yine 50 konut engelli vatandaşlar için çekilir sonra 3ve daha fazla çocuklu aile kategorisi için %10 yani 100 konut çekilir sonra genç kategorisi %20 yani 200 konut çekilir sonra emekli kategorisi için %20 yani 200 konut çekilir ve en son diğer kategorisinde kalan %40 yani 400 konut için bütün kategoride katılan vatandaşlar için çekiliş yapılır( yani engelli kategorisinde çekiliş çıkmasa da şansınız diğer kategorisinde devam etmektedir. )

Son düzenleme:
Babamın üzerine ev var kat irtifakı olarak bende şansımı denedim başvurdum başvuru alındı ödemeyi yaptım galiba sistem kabul etti sizce sonra sürecte sorun olur mu

@[NirvaNa],
engelli kategorisinden katıldığınız için yaşınızın önemi yok varsa eşiniz,18yaş altı çocuğunuz veya vasisi olduğunuz çocuğunuzun üstüne bir daire yoksa sorun yok

@gok5255,
engelli kategorisinden başvurduysanız sorun olmaz

Engelli kategorisinde başvuru yapsam ama eşimin üzerine ev var kredi ile almıştık ödeme devam ediyor
Bu haktan yararlanabiliyormuyuz

Üst Alt