Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tiroid CA için emekli olacak tanı alabilir miyim?

Caan1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar benim Tiroid kanserinden kaynaklı tek branştan %46 sağlık kurulu raporum var. Raporum yeni 31 Ocak 2025 tarihli. Ancak engelli emekliliği başvurumda vergi indirimi belgemin kullanılamayacağı söylendi. Sgk’nın kurulu inceleyecekmiş şimdi yeni kriter çalışma gücü kaybıymış, benim rapordaki tek hastalık oranımı %46 altına çekebilir mi ?

@Caan1,

Maalesef artık sadece SGK Hastalık Listesi'ne göre aşağıdaki düzeyde AĞIR tanısı alınabilirse erken emekli olunabilir. Bu düzeyde tanı olmadığında tiroidden emeklilik mümkün değil.

5. Tiroid bezi
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması,​
a) Anaplastik (andiferansiye) karsinom​
b) Anrezektabl ve bölgesel lenf nodlarını aşan metastazları bulunan ve radyoaktif iyot tedavisine cevap vermeyen progresif seyreden karsinom​
c) Anrezektabl uzak metastazı bulunan medüller karsinom​

Anladım aslında çok önceden engelli emeklilik şartlarını yıl ve prim günü esasında doldurmuştum. Çok büyük bir hak kaybı yaşıyorum. Sgk ya dava açma hakkım olabilir mi sizce ? Teşekkürler

@OturanBoğa Neden algı yapıyorsunuz en az hafif tanısıda yetiyor ağır da ağır deyip insanların ümidini kırmayın artık

@Caan1,

Maalesef 15 Ocak itibari ile durum bu. Dava açmak bir çözüm değil.

@samedo99,

Sen iyi misin? cetvelde Tiroid bezi için Ağır'dan başka tanı mı var?

• Beğen
Reaksiyonlar: Mlkr
@OturanBoğa Cetvelde olup olmaması çokta önemli değil
Ortak hükümleri okuyun. Çalışamaz durumlarda da tanı verilebiliyor. Bizzat SGK sordum

Aslında ben de o kısmı anlayamadım, sadece ağır durumlu tanımlamalarla olacaksa bir çok hastalık emeklilik imkanı bulamayacak zaten. Ben yasa çıkmadan önce şartları sağlayanların haklarını mahkemede arayabileceğini düşünüyorum, en azından deneyeceğim.

@Caan1,

Haklısınız. Ama durum bu.

@samedo99,

Abicim benim mi sabrım az yoksa sen mi iyice saçmalıyorsun anlamadım. Bom boş konuşuyorsun akpye laf gelecek diye. Soru basit: Tiroid ca ile emekli olunur mu?
Senin cevabın ne?

@OturanBoğa Bu cevabınızdan köyü cehapeli olduğunuz çok belli siyaset ile işim yok yapanlardan da nefret ediyorum

Sen benim soruma cevap ver. Yukarıda arkadaşımız sormuş. Sen ona "emekli olursun" mu diyorsun?

• Beğen
Reaksiyonlar: Mlkr
Kesin olmaz.
Neden?
Çünkü mevzuat net. akpli ağa babalar öyle buyurdu 15 Ocak'ta. Bunu bir tek senin gibi akpliler anlamıyor. Ne diyeyim, allahtan bul!

Hocam şöyle ki eğer bu hastalık listesine harfiyen uyup başka hiç bir kritere bakmayacaklarsa olamayacağım gibi görünüyor. Ancak burda yasadan sonra başvuru yaptım diye hakkımın elimden alınması ciddi bir kayıp. Başvurumu yaptım bekleyelim. Sizinle de pylaşırım sonucu.

@Caan1 İnşallah iyi sonuç alırsınız bendee bekliyorum şuan sonucu

@OturanBoğa,
15 Ocaktan sonra tiroid ca dan başvurup olumlu veya olumsuz sonuç alan duydunuz mu hocam ?

@Caan1,

Cetvel o kadar net ki. Maalesef kimse Ağır düzeyde çizilen sınırlarda değilse emekli olamaz tiroid ca'dan

@samedo99,

Boş konuşma abicim. Karambole gerek yok. Soru basit. Cevap %100 net. Sen fanatik bi akpli olduğun için ahaber izleye izleye beyin kimyan yanmış. Doğruya doğru bile diyemeyecek düzeye gelmişsin. Allah selamet versin...

@samedo99,
Sizin de tiroid sanırım, inşallah alırım 2 yıl önceden başvursam emekliydim şimdi ne ile karşılaştım birdenbire

@Caan1 oranınızı düşürmezler de, @OturanBoğa ’nın belirttiği üzere, eğer durumunuz SGK hastalık listesinde belirtildiği gibi değilse, emekli olmanız mümkün değil. Yani engelli yüzdeniz değişmez ama 15 Ocak’taki kanun değişikliği ile birlikte emekli olabilmeniz için SGK hastalık listesine göre işgücü kaybına uğramış olmanız gerekiyor. Bu kanunun yarattığı mağduriyet çok büyük maalesef. Engellilerin büyük kısmı için erken emeklilik artık mümkün değil.

Sizin gibi emekliliği hak ettiği halde türlü sebepten bekleyip de emekli olmamış kişilerle ilgili yasal bir düzenleme de yok diye biliyorum.

Anayasa mahkemesine kanunun iptali için başvuru yapılmış ancak oradan birşey çıkar mı belirsiz.

Sizin süreciniz ne aşamada? Sonuçlanınca buradan tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

@beco1,

Merhaba
Süreç şu şekilde, engelli sağlık raporum ve vergi indirim yazımla beraber sgk ya başvuru yaptım. Gün toplama işlem kağıdı aldım burda hafif düzeyde engelli olur yazısı mecvut.(vergi indirimli engellilik için sanırım) Sağlık kurulu raporum yeni olduğu için başvurumu aldılar. 6 aydan eski olsaydı işleme almayacaklardı. Muhtemelen yukarıda da belirttiğiniz gibi olacak, raporum ve vergi indirim yazım ile başvurum değerlendirilecek ancak çalışma gücü kaybı verilmeyecek gibi görünüyor. Süreci burdan paylaşacağım tabi, keşke yılım dolmuşken hemen başvursaydım ama kanunun gündem olması ve bu denli hızlı geçmesini beklemiyordum.

@beco1, bu arada anayasa mahkemesinden benimde büyük bir beklentim yok. Üyeleri zaten CB tarafından seçiliyor. Rasyonel olmak gerekirse bu yasa; ya bir seçim zamanı yatırım olması için ya da bir iktidar değişikliği olursa eski haline gelir. Aksi durumda böyle gidecektir. Amaç zaten engellileri emekli etmemek. Bir de prim gününü 4400 den 4100 e düşürmüşler, sanki bir anlamı varmış gibi 🤷🏻‍♂️

Son düzenleme:
burda laf gelmesin diye kendini parçalayanlar çok

öyle de böyle de seçim olacak ...ve GİDECEKLER

Onkolojide ne ve açık zaten. hafif tanım yok onkolojide.. Bundan dolayı remisyondaki bütün kanser türlerine red veriliyor.. Onkolojiden 15 ocaktan sonra tek bir onay duymadım ben

@OturanBoğa Cetvelde olup olmaması çokta önemli değil
Ortak hükümleri okuyun. Çalışamaz durumlarda da tanı verilebiliyor. Bizzat SGK sordum
Keşke sizin dediğiniz gibi olsa bende onkoloji hastasıyım.. Ama malsesef çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilmiyor emekli olamıyorsunuz

Anladım ama başvuru yapmadı diye 15 ocaktan önce prim günü ve sigortalılık süresini dişünmeden yasayı çıkarmaları da ayrıca bir hak kaybı oldu. Zaten raporun e devlete düşmesi 1 ay sürüyor, 1 ay da vergi indirimi deseniz en az 2 ay. Kimsenin hakkı elinden alınmasın yanlış anlaşılmak istemem ama koşulları tamamlamış olanlar için çok daha sıkıntı oldu. Anayasa mahkemesi sonucu beklenecek artık.

@Denizcan78, onkolojide bir kişi bile alamadıysa bana da red verecekler o kesin artık. Belki Sgk kurulu başka kriterleri de değerlendiriyordur diye ümit ediyorum

@OturanBoğa Herşeyi siz biliyorsunuz tamam
Senin bı b*k bilmediğin kesin ama adam bu işin uzmanı olmuş sana cetveli koyuyor olamaz diyor sen hala vik vik akpnin ülkeye en büyük kotuluklerinden biri de bu bomboş insan musveddeleri oldu,elimde olsa senin gibileri tespit edip vatandaslik haklarını kisitlarim oy verme en basta

@ozgur3005 ulan ağzımı bozma uza siz kâfirler gibi oy vermedim vermiyorum da git istediğin yere şikayet et gundi seni

@samedo99, normalde bir cümle içinde "ulan", "ağzımı bozma", "uza", "kafir" "gundi" gibi laflar edene misliyle mukabele etmek ve hiç acımadan hem lafzi hem de hukuki süreç başlatmak lazım. Ancak değer atfetmek gibi algılanacağından bunları yapmamak daha münasip. Bunu kibarlık, sövemiyor, korktu veya benzeri kavramlarla da izah etmemek lazım, en azından fındık kadar aklı olanlar öyle yapar. Zira cepte hepsi var.

Bir anlamı var mı diye düşünenler de olabilir ama lafına din penceresinden cevap: Maalesef @samedo99 dinden çıkmış olabilirsin. Alo fetva hattını arayarak: "ben dinden çıktım, ne yapmam lazım" diye sorman lazım. Zira bir kişiye kafir olmadığı halde kafir demek o kişiyi dinden çıkarır. Müslim'in naklettiği bir hadistir. Yani şu mübarek günlerde, başına durduk yerde bak neler geldi. Bundan dönüş olur muhakkak ama bir adım daha atma, düşer, belini incitirsin! Tövbe edene kadar artık din dışındasın!

@hozgul Siz bana oy kullanan birinin müslüman olduğunu mu savunuyorsunuz? Eğer böyle ise kuran'o iyi okumanızı tavsiye ederim. Hüküm vermek ancak ALLAH a mahsustur.

Ayrıca bir kişi hakkında net hüküm verebilmek için zahiri ne bakmak gerekir

Buranın admin yöneticileri bu provakatorun banlanmasi için daha ne demesi gerekiyor,ağzı lağım çukuruna dönmüş hala Allah din diyor

Üst Alt