Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 şeker hastalığım var. 90 sigorta girişliyim. Ne zaman emekli olabilirim?

bayram07

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ben diyabet tıp 1 hastasıyım. ssk giriş 1990 toplam pirim 5740 gün ve yaşım 41 . açlık kan 175 tok 235 ve hemogram ortalama 7-8 civarı. birde ayaklarımdan (düztaban) askerlikten muaftım çürük verdiler. şimdi ben vergi indiriminden faydalanabilirmiyim? birde emekli olabilirmiyim? bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirmi? tşklr.

D-Bağ-Kur’lu özürlüler de artık erken emekli olabiliyor
Bağ-Kur (4/B) sigortalılarından özürlü-engelli olduğu için SSK’lılar gibi erken emekli olamayanlara da artık 5510 sayılı Kanun ile ilk defa erken emeklilik hakkı getirildi. Uygulamaya göre, ilk defa sigortalı olduğu tarihten önce malûl (yüzde 60 ve fazlası) olduğu için malullük aylığı bağlanmayanlar, çalışma gücü kaybı yüzde 40 ila yüzde 59 arasında olanlar 1 Ekim 2008 tarihinden sonra tahsis talebinde bulunmaları durumunda aşağıdaki şartlarda 4/b sigortalılığı kapsamına konulan özürlü emekliliğinden aşağıdaki tablodaki şartlarla yararlanabilecekler.

bagkur.PNG

tip 1 diyabet ve komplikasyon ve ketoz yapmış ise % 40 alırsınız. komplikasyon ve ketoz yok ise % 30 verirler.

Üst Alt