Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ticari araçlarda ötv indirimi binek araçlara göre neden daha az, bileniniz var mı?

nuri03

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben volkswagen yeni caddy Team 2014 1.6 TDI aracını almak istiyorum. Bayilerdinde bunun araştırmasını yaptım fakat ötv indirimi çok az yapıldığını söylediler. Örn. aracın satış fiyatının 55.000.-TL olduğunu söylediler ötv indirimli halinin ise 48.500.-TL olduğunu söylediler. Fakat binek türü fassat gibi bir araç alırsam örn. 82.000,00 tl olan bir aracın ötv indirimli fiyatının 56.850,00.-TL'ye indiğini söylediler. Bu konu hakkında aydınlatabilirmisiniz. TEŞEKKÜR EDERİM.
Not: Lütfen reklam gibi yanlış anlaşılmasın. Marka ve modelleri bu araçlarda araştırdığım için yazdım.

Aldığınız araç hususi yani otomobil sınıfında olmalı mesela o sınıfta doblo panoroma ve fiorine alabilirsiniz.. caddy kamyonet göründüğü için alamıyoruz..

Merhaba, sebebi şu; ticari araçlarda ötv oranı %15 iken, hususi araçlarda %45 oranında ötv vardır. Ticari araçları otomobil sınıfında da alabilirsiniz. Sizin için fiyat değişmez. bu ödemediğiniz vergi devletin almadığı vergidir.

Üst Alt