Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ticari araç alımında durum nedir?

erolktr

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

İhtiyacım nedeniyle vw caddy 1,6 TDI otomatik vites ticari araç almak istiyorum. ÖTV'nin bineklere göre daha düşük olduğunu biliyorum. Ama ticari araç alımında başka bir sıkıntı varmı? Tecribesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. H sınıfı ehliyetimizle ticari araç alabiliyor muyuz?

İyi günler..

Yolcu taşımaya mahsus Ticari Araç statüsünde araçlar özel donanım ile sürülemiyor.

Yani özel tertibatlı olarak, ÖTV'den muaf ticari araç alamıyoruz anladığım kadarıyla.

Ama sakat amblemli ticari araç kullanan kişiler gördüm. Oturanboğa kardeşim bu konuda biraz daha açıklama yapabilir misin rica etsem?

[FONT=Verdana]ww[/FONT] [FONT=Verdana] cady alabilirsiniz tabi.bir sıkıntı yok. ötv den muafsın.bu aracı hususi otomobil olarak kaydettiremezsin.ama doblo veya fiorino alırsan hususi otomobil olarak ruhsat alabiliyorsun.[/FONT]

kazazede;

Sevgili kazazede, ben de bunu sormak istemiştim zaten. Hususi otomobil olarak kaydetmek istemiyorum zaten. Ruhsatı ticari olarak gözüksün sorun değil. Sadece; ötv ödemeden, özel tertibat projesi çizdirerek 1.6 motor otomatik vites ww cady alabilyormuyum onu merak ediyorum?

evet alabilirsin.
ötv indirimli olarak 42.500 tl istemişlerdi benden cady için.

Ben bir bayiye sordum. O da ticari araç alamazsın diye cevap verdi. Yani bayi den bayiye değişiyo. Birileri bunu yanlış biliyo ama kim?

[FONT=Verdana]babama doblo aldık 1,6 dizel. ötv indirimi daha düşük oluyor.1,8 motor olunca olunca vermiyorlar [/FONT]

selam hiz06 doblo toplam kaçliraya geldi indirimli fiyatı ötv siz??

hiz06;

Merhaba Hız06,
Babana almış olduğunuz araç özel tertibatlımı? Babanız mı kullanıyor, yoksa babanızın %90 raporuyla aldınız da sizmi kullanıyorsunuz?

erolktr;

özel tertibat yok %90 raporla alındı.babam kullanmıyor abim kullanıyor 44bin civarıydı 31bine falan geldi. faturanın resmini çekip koyarım siteye hafta sonunu bulur.

hiz06;

%90 raporuyyla alanlar için sıkıntı yok anlaşılan. Ancak özel tertibat yaptırarak bizzat kendisi kullanacaklar için ÖTV'den muaf ticari alamıyoruz gibi görünüyor. Özel tertibat takılıp bizzat kendisi ticari araç kullanan kimse var mı acaba?

erol
ötv den muaf alabiliyorsun.sadece yolcu ve yük taşımacılığı yapmak istersen onları kullanamıyorsun.

Mustafa Bey,
Daha önce size 42.500 tl teklif veren bir ww bayisinden bahsetmiştiniz. İrtibat bilgilerini verebilirmisiniz? Bari sizin fiyat aldığınız bayi aracılığı ile almaya çalışırız. Çünkü bir çok bayi alamazsınız diyor..

arkadaşım alırsınız
bana uşak ww bayisi vermişti ofiyatı.hususi otomobil olarak kaydedilmediği için almamıştım ben.fiorino aldım.

herkeze hayırlı cumalar arkadaşlar belki faydası olur diye yazıyorum denizlideki bayiden önce cadyy gittik 2011 mayıs ayında husisi olmadığını ticari olduğunu indiriminde %10 olduğunu söylediler bu arada raporum %98 tertibata gerek yok eşim kullanıyo dobloya gittik husisi panorama modeli oluyomuş 49000 tl %37 indirimli ticari olursa %10 32000 tlye panorama modelini yani husisi olanını aldım görüşmek isteyenlere bayinin teli 02583710516 arayıp bilgi alabilirsiniz alırken hiç problem yaşamadım herşey ayağıma geldi

Biz evde iki engelli kardeşiz mecburen minibus almamız gerek yani transit 300s,trafik passenger, veya vw transporter
En az 10 farklı firma ve farklı illerdeki firmalarla görüştüm kimsenin ticari araçlarda ötv indirimi olduğu hakkında bilgisi yok.

Resmi yazı, kanun veya link ekleyebilir misiniz? gidip kanunla görüşmem gerek..

yukarda verdiğim teli arayın derdinizi anlatın onlar yardımcı olurlar

Üst Alt