Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis kanseri ve troid kanseri için verilecek engelli oranı nedir?

civanceyhan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar,aranızda yeniyim ben de birbirinden bağımsız iki tane kanser var.Biri Testis Kanseri diğeri Troid kanseri(papiler karsinom).Testis kanserinden 3 kür kemoterapi aldım ve sol testisim alındı.Troidden ise total troidektomiyle troid bezimin tamamı alındı ve daha sonraki kontrollerde sol boynumun lenf bezlerinde sıçarama olduğu görüldü ve boyun diseksiyonu ameliyatıyla sol taraftan 48 adet lenf düğümü,1 adet paratroid dokusu ve timus dokusu alındı troid in ilk ameliyatından sol ses telim felç kaldı.Sizce yüzde kaç oran alabilirim.Lütfen yardım edin,şimdiden teşekkür ederim hepinizie.

Orşiektomi (testislerin ameliyat ile alınması işlemi) için verilen rapor oranları:
a-Unilateral (1 taraflı) : % 10
b-Bilateral ( 2 taraflı) : % 20

Tümörlerin Sınıflaması:

I - İleri klinik evreli (Evre III ve IV) malign (kötü huylu) tümörü olan tedaviye cevap vermeyen hastalarda özür oranı % 80 olarak kabul edilir.

Ia- Nüks (rekkürrens) veya metastaz yapmış malign (kötü huylu) tümörü olan ve tedavi yöntemleriyle şifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.

Ib- Bölgesel ileri evre (lokorejional) hastalığı olan ve tedavi yöntemleri ile şifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.

II- Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign (kötü huylu) tümörü olan hastalar: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.

III- Malign transformasyon gösteren benign tümörler: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında Özür Oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir..

Herkese tekrar dan iyi günler.İlk mesajımda belirtmemiştim ama ben 17 Mart ta 9 Eylül hastanesine engelli raporu için başvurmuştum.Üroloji %10,Endokrinoloji %10 vermişti.Onkoloji ise sadece Troide %20 verdi.Testis le ilgili bişey vermedi.Ertesi gün sorduğumda ise 2 kanseri tek kanser olarak değerlendirdiklerini söylediler.Başka doktorlara bu durumu anlattığımda ise ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini söylediler.Yani bu durumdan hiç bişey anlamadım.Benim gibi birden fazla kanseri olupta rapor alan var mı.Aldıysanız sizedemi aynısını yaptılar.Çünkü bu durumda ben Balthazard sayesinde %40 altında kalıyorum ve bende engelli raporu için başlattığım işlemleri iptal etmek zorunda kaldım.

Üst Alt