Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tertibatsız Otomatik vitesli aracı kimlerin kullanacağına dair trafik cezası!?

ALACAMLI

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,

Geçtiğimiz günlerde tertibatsız otomatik şanzuman Engelli plakalı olan araçımı enişteme verdim polis durdurmuş ve otomatik vitesli araçlar için düzenlenen yönetmelik olmadığını için ceza kesmeye çalışmışlar böyle bir durumla karşılaşan oldumu.

Teşekkürler

Kardeşim de benim aracımı kullanırken polis durdurmuştu ceza kesilmedi ama yanında ben olmak kaydı ile kullanabileceğini ben olmazsam kullanamayağını belirtmişti yaklaşık 1 yıl oldu ...

Güzelde emniyetin cevabına nedersiniz.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53 üncü maddesinde yapılan değişiklik ile (09.09.2011 tarih ve 28049 sayılı Resmi Gazete), yurt içinden satın alınan özel tertibatlı araçların (otomatik vitesli araçlar dahil) veya %90 üzeri engelliler adına tescil edilen özel tertibatı olmayan araçların sahibi dışında, aracı kullanmaya yeterli sürücü belgesine sahip herhangi bir kişi tarafından kullanılması mümkün hale gelmiştir. İyi günler dileriz.

SAYIN ALACAMLI TRAFİK ŞUBEDE GÖREVLİ BİR POLİS ARKADAŞIMIZI ARADIM VE VERDİĞİ CEVAP ŞÖYLE OLDU ...

siz aracı alırken beyan etmeniz gerekiyormuş şu kişi veya kişiler aracımı kullanabilir diye herhangi bir uygulamada sorguda bu isimler çıkar ise sorun yok ...
ama şayet isim beyan edilmemiş ise bir başkasının kullanması yasak denildi ...

Yurt içindne alınmış, üzerinde özel donanım bulunmayan araçları istisnasız herkes kullanabilir. Bu konuda hiç bir kısıtlama kalmadı. Polis memurlarının bu konudaki bilgisizliğinden dolayı bir çok arkadaşımız mağdur oluyor... Ben olsam, Emniyet'ten bu konuda yazı alır, ruhsatın arasında sakalardım:

http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-zorunlu-damgali-plakalar-iptal-edildi.html

Arkadaşım Sağ ayak veya sağ elden engelliysen mutlaka raporunda yazması gereken şu, otomatik vites özel tertibatlı araç kullanabilir, ayrıca özel tertibatlı aracı sizden başka kimse kullanamaz...

Üst Alt