Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekstilde çalışamaz raporu nasıl alabilirim?

serkancan07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 7 yıldır tekstilde çalışıyorum son 3 aydır alerjik astımdan dolayı çalışamaz hale geldim departman değiştirmek istiyorum bunun için alerjiden sıra aldım tozlu ortamda çalışamaz raporu yeterli olurmu raporda tekstil diye belirtilmesi gerekir mi bu konuda tecrube ve bilgisi olanlar yol gosterebilirmi ayrıca astım hastaligim çocukluğumdan beri var ama krizlerim yeni gelişmeye başladı sen zaten hastasın diyerek raporu kabul etmeme durumları varmıdır ?

Astım hastalığın çocukluğundan beri olması işveren açısında sorun teşkil edebilir

Raporu işverene sunduğunda ya tozlu olmayan bir ortamda sana iş vermeli ya da senin sağlık gerekçesiyle işten çıkış talebine olumlu yanıt vermeli. Yani kıdem tazminatını ödemeli sana ve o şekilde işten çıkmalısın

Doktor raporunu iş veren kâale almak zorunda toz olmayan ortam yoksa işten tazminatını alarak çıkarılır. 10 ay işsizlik maaşını bile alır. Sonuçta istem dışı işten çıkarılıyor.

@serkancan07,

Sadece düz mantık olarak düşününce, sizin rahatsızlığınız çocukluktan beri varmış,bu durumda alacağınız rapor tamamen işverenin insafına kalmış gibi görünüyor.

@enes75,

Enes bey düz mantık olarak düşünmemek gerek sonuçta öyle bı rapor yoktu bugüne kadar sadece polen alerjim vardı bu yeni baslayan bir durum bide olayın yasal olarak kişisel verim olduğu için görme şansı yok ben söylemeden

Üst Alt