Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Teknik Lise mezunuyum. EKPSS İle ilgili birkaç sorum var?

_ozgur34

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben şizofreniyim ruhsal ve duygusal işaretli raporum ayrıca sürekli çalışmasına engel yoktur ibareside var ben endüstri meslek lisesi web tasarım ve proglama mevzunuyum orta öğretimden gireceğim galiba genel görme ve işitmeden sınava gireceğimi biliyorum ama hangi kaynaktan çalışıcağımı bilmiyorum bana önerebileceğiniz bir kaynak varmı birde ben diyelimki yüksek bir puan aldım atıyorum sağlık teknikerliği yada teknisyen yardımcısı olabiliyormuyum uzun lafın kısası istediğim yeri seçebiliyormuyum şimdiden teşekkürler.

Sağlık teknikerliği seçemezsin onu sağlık meslek lisesi, sağlık meslek yüksekokulu okuyanlar seçebiliyorlar. Sen sadece düz memurlukları, hizmetli kadrolarını ve [FONT=sans-serif] web tasarım ve proglama üzerine teknisyen, teknisyen yardımcısı alımı olursa onlara başvurabiliyorsun :) [/FONT]

Bende bilişim teknolojileri teknik servis mezunuyum kadro çok çok az açıldı. Hizmetli yazdım mebe atandım. Benimkiside ruhsal ve duygusal...
İhtiyac murat akıllı adam
Bu kaynaklarla hazırlandim. Tek kaynağa bağlı kalmadim

Ben şimdi normal kpss kitaplarındanmı çalışıcam yoksa ekpss genel görme ve işitme kitaplarındanmı çalışıcam.

Konular hemen hemen aynıdır sadece zorluk seviyesi farklıdır. Mesela hem kpss hemde ekpss sınavında toplama işlemi sorusu varsa ekpss de 2+2 sorulur kpss de 9+8+7 sorulur gibi. Bana göre normal kpss sınavı kitaplarından çalışın daha kolay soru çıkınca basit gelir yapabilirsiniz. Ben ortaöğretim olarak girdim ve kpss kitaplarından çalıştım. Genel yetenek bölümünden full yaptım genel kültürden kaybettim :)

Birkan kardeşim çok teşekkür ederim bana vakit ayırdığın için bide birşey daha sorucam benim 2 yıllık bilgisayar Programcılığı bölümü var onu bitirsem dahamı avantajlı olurum

Bende sınava lise mezunu olarak girdim ve sınava girdiğim zaman önlisans elektronik bölümü okuyordum. Hangi bölümü bitirirseniz ordan girmek daha avantajlı. 2014 kpss sınavına 47 bin lise mezunu girdi ve 2 atamada bunlardan 1400 ve 2600 adet alım oldu toğlamda 4000 ediyor ki boş kalan kadro da baya oldu. önlisans mezunu olarak girenler ise 13 bindi sanırım yanlış hatırlamıyorsam ve bunlardan 1400+1400 olmak üzere 2800 atama oldu. Yüzdesel olarak hesapladığında önlisans daha avantajlı görünmektedir. Ve önlisans olarak atanırsanız hizmetli kadrosu yerine daha güzel kadrolara atanırsınız. Buraya kadar önlisans daha iyi geliyor insana bide kötü yanlarını sayayım :) önlisans kadrolarında daha çok mezun olduğun bölümle ilgili kadrolar açılmaktadır. kendi alanında kadro çıkmazsa yüksek puan alsanız bile kendi işinizi yapamazsınız düz memurluk yazarsınız sizden düşük alan insanın okuduğu bölüm açılırsa sizden düşük puanla kendi bölümüne atanır :) Önlisans okuyorsanız zaten Matematik Türkçe gibi dersleri alıyorsunuzdur bunları alırken sınava girerseniz genel yetenek kısmının hepsini yapabilirsiniz. Ve son olarak sınava başvururken en son okuduğunuz mezun olduğunuz okuldan başvurmak zorundasınız bunu da unutmayın :)

Size tavsiye olarak okulunuz bitmediyse eğer lise mezunu olarak sınava girin ve tercihlerinizi ona göre yapın. Güzel bir kadroya atanırsanız zaten arada pek maaş farkı yoktur 100 lira en fazla :) güzel bir kadroya atanırsanız çalışmaya devam eder ve okulunuz bittiğinde yükselme sınavına girerek daha üst kadroya geçersiniz. Ama istediğiniz bölüme atanamazsanız veya atanıpta işinizden memnun olmazsanız 2018 sınavına önlisans okulunuz biter ve önlisans mezunu olarak girer bire şansınızı öyle denersiniz. Kesinlikle istifa etmeyin istifa ederseniz 3 yıl memur olamıyorsunuz.

En kötü memurlukta çay taşıyarak ayda 2000 civarı maaş alırsınız fakat bütün gün sıcakta soğukta kum, beton taşıyan insanlar bile ekmek parası için ailesine bakmak için askeri ücrete bu işleri yapmaktadır. 950 liraya beton çimento taşımaktansa 2000 liraya çay taşımayı tercih ederim :)

Şimdi birkan kardeşim ben lise olarak girsem lise düzeyi ekpss den 90 ve üzeri puan alsam düz memur olarak atanamazmıyım illa hizmetli çaycı gibi kadrolaramı atanırım düz memurluğu çok istiyorum.

Açılan kadroya bağlı olarak değişir bu. En son yapılan atamalarda 120 tane memur aldılar geriye kalanın hepsi hizmetliydi bu kadar az memur alıyorken 90 puan ile memur olmanız biraz zorlar. Ama düz memur kadrolarını fazla açarlarsa tabiki de 90 puan ile memur olabilirsiniz 2. atamayı beklerseniz şansınız artar ama zaman kaybedersiniz.

Bana kalırsa aldığınız puanla öncelikle memur kadrosu sonra da hizmetli kadrosunu tercih edin. Okulunuz bittiğinde ekpss sınavına tekrar girer önlisans olarak atanmaya çalışırsınız olmadı hizmetli kadrosunda 3 yılınızı doldurduktan sonra görevde yükselme sınavıyla daha kolay bir şekilde memur, vhki olabilirsiniz.

kardeşim bende seninle aynı bölümü okudum ama inan atanan 10 bin kişiden sadece 10 kişi vardır ortaöğretim düzeyi bizim bölümün pek bi ataması yok. bilgisayar başı memurluklar genelde önlisans ve lisans mezunlarını alıyorlar. lise düzeyinin %90 hizmetli memur

Üst Alt