Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözüm görmüyor. B sınıfı ehliyet alabilir miyim?

mikail3

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

öncelikle sol gözüm doğuştan görmüyor ve sağ gözüm 1.50 derece miyop molekülerli B sınıfı ehliyet alabilirmiyim ?
araştırdım ama bulamadım bunu ben , dereceden dolayı gözlük kullanıyorum , yeni üyeyim konun yeri doğrumu bilmiyorum
Şimdiden teşekkürler

mikail kardeşim B sınıfı ehliyet alabilirsin monoküler ben aldım. benimde gözümün biri görmüyor 1,50 derece miyop demişssin onu bilmiyorum.

KKELEBEKK;
Evet inceledim ama esasların bazıları kaldırıldı . güncel değil orası

hkn33;
teşekkür ederim ama benimde aklıma takılan o zaten 1.50 derece gözlükle monoküler ehliyet alabilirmiyim bu soruma cevap arıyorum .

sağ gözün tahsisle yani gözlükle % 100 görüyor ise monoküler alabilirsin. bende aynı durumdayım. fakat kaza sonrası paraplejide oldum. şimdi doktor derki ikisi bir arada olursa alamazsın. nerede yazıyor bu kural diyorum yazmıyor diyor. kural bişe demiyorsa heyet kural uydurabiliyor. hayırlı şifalar.

mikail3 en iyisi bir sürücü kursuna git durumunu izah et normalde sürücü kursunun Dr. var geliyor kontrole orda belli olur alıp almayacağın

tsrahman;

sana çok teşekkür ederim evet gözlükle % 100 görebiliyorum , sanada geçmiş olsun parapleji de çok zor bişey

ben de aynı durumdayım ve gözlük kullanıyorum. ama ben de hipermetrop var zamanında almıştım ehliyeti yasa çıkınca. muayenelerde herhangi bir sorunla karşılaşmamıştım. yalnız ben ehliyeti aldım ve öyle duruyor araba kullanmaya cesaret edemedim nedense. tek gözümle nasıl yaparım sağ tarafımı kontrol edebilir miyim korkusu var.
tek gözü görmeyipte araba kullanan arkadaşlardan tecrübelerine dayanarak yorum istiyorum. nasıl oluyor bu kontrol olayı zor olmuyor mu?

selam...kisa surede alisiyon..kolay zor degil

Miyop monoküler gözlükle b sınıfı ehliyet alabilir mi ?

Arkadaş başlıktada belirttiğim gibi monoküler ve gözümde miyop var . Ama gözlükle bu sorunu çözebiliyorum yani görüş seviyem 10/10 çıkıyor. Gözlükle ehliyet alabilirmiyim ? Beni bilgilendirir misiniz ?

Beni bilgilendirdiğin için teşekkür ederim , benim durumunda olan arkadaşlarda bu konuya ulaşıp cevap alabilmeleri dileğiyle, iyi günler #OturanBoğa

benimde sol görmüyor senin durumun biraz zor kardesim ginede ugras derim ben 2 sene ugrastim en sonunda %52 ala bildim türküyede kendin ugrasmassan birazda aglamassan olmuyor ben bunu gördüm cok gecmis olsun

Üst Alt