Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek göz kaybı olan babam için ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

puci_28

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İSTEDİĞİMİZ : BABAMIN ÜZERİNE ÖTVDEN MUAF ARAÇ ALMAK BABAMIN EHLİYETİ YOK ARACI OĞLU OLARAK BEN KULLANICAM.
.
Arkadaşlar araştırdım kısaca yok diyolar ama şöyle değişik durumlar mevcut soru işaretleri var kafamızda
Babam işyerinde kaza sonucu sağ gözünü kaybetti ve diğer(sol) gözü gözlük numarası 2.0 dır.
Sgkdan malulen emekli oldu. Ev üzerinde vergiden muaf.
Duyduğuma göre tek gözü olan monoküler ehliyet H sınıfı alabiliyormuş ama şöyle bir madde var

Şahsın tek gözü var, diğer gözü yok ise veya sadece bir gözünü kullanabiliyor diğer gözde görme yeterli değilse (Bu maddenin ikinci fıkrasının (a) bendi); (Monoküler vizyon var ise)

''a) Görme gücü kriteri, gören gözün en az 1.0 görme keskinliği olmalıdır.''

Sorularım şöyle olucak
1-babam rapor alınca 40% üzeri oluşunda ötv muafiyetinde 1. Dereceden akrabası (oğlu olarak) aracı kullanabiliyor muyuz?
2-40% üzerinde h sınıfı ehliyet gerekiyormuş yalnız h sınıfı yukarıda yazdığım gibi gören gözün en 1.0 olması gerekmekte diyor
babamın 2.0 bu durumda nasıl olması gerekiyor

kusura bakmayın tam olarak konuyu toparlayamadım inş derdimizi anlatabilmişizdir

Önemli olan % 40 üzeri oran alması yada H sınıfı ehliyet alması değil, diğer gözünde problemi olduğu için % 40 üzeri aldı diyelim (tek gözden % 32 alabilir.) ve H sınıfıda alabilir ama rahatsızlığı ortopedik olmadığı için kendisi kullanmak için alacak olsa bile vergiden muaf olamaz ki, sizin kullanacağınız vergisiz araç almak için rapor oranının % 90 ve üzeri olması gerekir.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Üst Alt