Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Susmayan ve emir veren sesler duyuyorum. OKB'de bu durum olur mu?

obsessedwithyou

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
11
Merhaba, benim obsesif kompulsif bozukluğum var. Son zamanlarda kafamda asla susmayan ve emir veren birisi var. durmadan yeni senaryolar üretiyor. ve asla durmuyor. doktorum abilify'ı 20 mg yapınca birazcık rahatladım ama bu neden olur? okb'de normal midir?

Psikoz süreci diye bilinir genellikle. Şizoaffektif bozukluk tanısı ile bende yaşıyorum bu rahatsızlık sürecini...

Arkadaşlar psikoz geçici tamamen kurtuldum hiç bir psikotik belirtim yok sadece ilaçlarınızı doktor kontrolünde istenilen süre kadar kullanın

@[NirvaNa], peki ilaçsız yaşayabilir miyiz? Bunu söylediğimde forumdakiler ilaçsız olmaz ömür boyu ilaç dedi ama doktorum 5 yıl kullan bıraktırıcam dedi??

@Pickle,

Banada 5 yıl sonra bıraktırabilirim demişti; ama atak geçirince o iş öyle olmadı maalesef. İleride tablo olumlu giderse sadece abilify gibi küçük dozda antispi
kotik ilaçlar yazabilirler ileride.... Tamamen ilaçsız olmak biraz zor açıkcası...

@Pickle,

onu ben bilmem tedavi olduğun doktorun seni takip eden doktorun daha iyi bilir sana burda bişey söyleyen olursada inanma dediğim gibi en iyisini seni takip eden hekimin bililr

@Beylane,
Uzmanlar, çocuklara yapmasın diye "dilini damağına yapıştırıp ses çıkarırsan annen ölür, baban ölür" gibi şeyler söylemeyin. Çocuk o yaşta öldürme gücü bulduğunu sanıyor ve bu psikolojisi için çok zararlı diyorlar. Çocukken ben de duymuştum bunu.

Duyduğun sesleri iç sesin olarak kabul et ve dikkate alma. Doktorum bu düşüncelere bana ne veya sana ne şeklinde cevap ver demişti. Eğer önemsersen onlarla duygu içine girersen daha da artıyor.

Okbde psikotik belirtiler olmaz ama okbye başka psikotik rahatsızlıklar eşlik edebilir.

Üst Alt