Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü sağlık raporu düzeltecek doktorun ilişiği kesilmiş yeni rapor da vermiyorlar!?

burakby

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba engelli dostlarım. Doğuştan bilateral işitme kaybım var, 36 yaşıma kadar kulak arkası cihaz kullanıp son 2 yıldır çift taraf koklear implant kullanıyorum. 2006 yılında almış oldugum Hsınıfı ehliyetimi yenilemek için Sürücü sağlık raporu aldım. Raporda 2.grup surucu olur işaretli ve not kısmında bilateral koklear implat ile sürücü olur yazılı. Nufus mudurluğuna gittiğimde ehliyet veremediler, sebebi kod yazılmaması. İlk kez sürücü raporu aldıgım için kısıtlama kod bölümü gözümden kaçmış ve boş duruyor. Bunu 2 hafta araştırmalarım sonucunda farkettim. Araya ailevi durumlar, iş yogunlugu nedeniyle 1 ay sonra raporu aldıgım doktora gittim fakat doktor istifa etmiş. İstifa ettiği için hastane sisteminde e-imza-e-tugra ilişiği kesildiği için doktor raporumu düzeltemiyor. Başka bir doktora gittim oda duzeltemedi ve yeni raporda yazamıyor sistem uyarı veriyor 2026 yılında kadar aktif rapor vardır yazıyor.

Raporda kod bölümü eksikliği nedeniyle ehliyet veremiyorlar. Kod kısmını düzelttirmek için hangi yollara başvurmalıyım? Odyometri ölçümleri cihazlı iken sağ 25, sol 30db hesaplandı. Kanunen olarak 2.grup sürücüye giriyorum buraya kadar sıkıntı yok. Raporu hazırlayan sekreterin cahilliği ve doktorrun hastaneden istifa etmesi yüzünden sürünmek hoş olmuyor.

merhaba yanlış bilmiyorsam bu gibi durumda İl sağlık müdürlüğüne gideceksiniz.İl sağlık müdürlüğündeki başkan veya başkan yardımcısı raporunuzu sistemden tamamen silecek.Yeniden yeni süreç başlatacaksınız.

Üst Alt