Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü olamaz kararı çıktı! Şimdi ne yapmalıyım?

Thedisa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar merhaba. Bende boy kısalığı var muayene ederken saga sola dönmem istendi. Yarı yarıya döndüm ve hatay il sağlık heyeti sürücü olamayacağım kararı verdi. Arabaların arkasına bile kamera takilabiliyor diye biliyorum. Benim bundan sonra ne yapmam lazım?

Kamera değil de büyük aynalar konuluyormus ve hakem heyetine gitmek lazimmis itiraz dilekcesini il sagliga verip. Boynunu cevirmede sıkıntı yasayipta boyle bir itirazla karsilasan var mi acaba

Başımdan geçen olay birebir olarak. Kafanı sağa çevir sola çevir dedikten sonra gönderdiler. Demedilerki çevirebildiğin kadar çevir boyun ve omuzdaki hareket değerini görmeye çalışıyoruz diye. Sürücü olamaz yazısı verdiler şimdi il sağlık müdürlüğünden şikayetle başka hastane değerlendirmesini isteyeceğim.

Sistemi bilmeyen hastaların canını yakmak üzere kurulmuş yeni yasalar belliki. 15 senelik söförün ehliyetine göz dikiyorlar.

Thedisa

İtiraz ettiniz mi? Madem sürücü olamazmışsın, aşağıdaki kısıtlama kodları ne b.k yemeye varmış?!

42. Modifiye edilmiş arka/yan görüş cihazları
42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı
42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları
43. Sürücü koltuğu pozisyonu
43.01. Normal görüş sağlayacak yükseklikte, direksiyon ve pedaldan normal uzaklıkta sürücü koltuğu

Abi işitme engelliler bu kod veriyor kamera falan degilmiş 42.01/42.03 benim ehliyetim öyle yazıyor

muratak1988

Doğrudur kardeşim. Yukarıya alıntıladığım diğer kodlar arkadaşımızın işini görmeliydi.

aynen abi

Abi valla bana veren kişi makina mühendisi müdürü dedi ki proje gerek yok aynaya tak bitti bu kadar dedi abi benim kafam karıstı [FONT=sans-serif]42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz yazmıs ama cihaz yazıyor ama kamera anlamı gelmiyor mu bu[/FONT]

Vertebra hareketlerinde kısıtlama ile ehliyet

Arkadaşlar ben mayıs ayında ehliyet almak için heyete başvurdum. Heyet baş boyun döndürme kısıtlılıgımdan ötürü sürücü olamazsın dedi.Itiraz ettim en yakın ildeki heyete çıktım. Kisitliligima bagli olarak ozel donanimli araçta geri vites kamerasi koduyla olabilirsin dedi ve beni bölge hakem heyetine gönderdi.Haftaya heyete çıkıyorum. Sagdaki kısıtlılık asgari düzeyde ama solda kısıtlılık fazla. Geri vites kamerasıyla sorunum çözülüyor. Mevzuat olamazsın diyor. Bununla ilgili düşüncelerini paylaşacak olanlar varsa cok memnun olurum 14 saat yol gidecegim sırf bu yuzden. Memurum ve çalıştığım kurum uzak olduğu için ehliyet almak istedim ve inanın bu durum beni çok üzüyor 1 yıl önce basvursaydim hersey cok baska olabilirmis.

Maalesef öyle. Siz ne yaptınız heyete çıktınız mı daha sonra

Kusura bakmayın yeni görüyorum mesajları. Benim anlamadığım da o zaten o kodlar niye var o zaman!!
42.01 42.03 43.01 verdi itiraz edip gonderdikleri heyet. Haftaya da bolge hakeme çıkacağım. Bugün muayene oldugum doktor kısırlılığın çok sana ehliyet vermez dedi yüzündeki nefret ettigim hafif gulumsemeli ifadeyle. O kodlari söylediğimde bunun önemli olmadigini belirtti.
Ben gercekten bu mevzuati anlamıyorum kodun var niye ugrastiriyorsun hayati cekilmez yapmak icin bu kadar ugrasiyorsun

Normalde araba sürebiliyor musun otomatik ya da manuel ve eğer sürebiliyorsan ne gibi zorluklar yaşıyorsun?

Arkaya bakarken sıkıntı yaşıyorum koltuga minder atinca rahat oluyor önümü görmem

Ben de 2 sene önce ehliyeti aldım ama şimdi trafiğe çıkmaya cesaret edemiyorum. İşe gidip gelmek için bi araba alsam fena olmayacak aslında

biraz hareket kısıtlılığı var evet

OturanBoğa

Kodları yazdığınız için cok tesekkur ederim. Çarşamba gunu son heyetim olacak ve bundan da olumsuz karar cikmasi halinde yapılabilecek birseyim kalmıyor. Işimiz şansa mi kaldi bilinmez.

Üst Alt