Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresiz malûlen emekliyim. Sözde kontrol muayenesi istenmiş ve gitmemisim! Maaşım durdurulmuş!?

Marabah

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

ben 2023de maluliyetten emekli oldum, ama dün hastaneye muayeneye gittiğimde emeklilik durdurulduğunu, aktivasyonun iptal edildiğini tesadüfen öğrendim
alo 170 aradığımda bana "senden haziranda tekrar muayene kontrol istendiğini, ama senin gitmediğinden iptal edildiğini" söyledi. haziran 2025de kontrol muayenesi istenmiş ama benim haberim yok, hiç bir uyarı mesaj vs. gelmedi açıklanmadı bana!

il sgk'ya gittim, süresiz raporumun olduğunu görünce onlarda şaşırdılar, anlam veremediler, "en iyisi hastaneye git orada öğrenirsin neden olduğunu" diyerek, tekrardan maluliyet tespit isteği çıkarıldı, şimdi tekrardan gideceğim hastaneye sıfırdan başlayacağım

işin garibi sevk kâğıdında hangi hastalıklar ve kontroller için sevk olduğu yazmıyor, anlamadığım bir açıklama yazılmış, il sgk'da "bende bilmiyorum" dedi! oysa ilk sevk kâğıdımda benden kaç test istediğine kadar detaylı yazıyordu.

başına böyle bir olay gelen veya bu sevk kâğıdında yazılanın ne olduğunu bilen varmı, Medula falan ne demek anlamadım?

Burda hukuksuzluk var buna sağlam bir dava aç hakkını geri al bence

dava aç hocam böyle şey olmaz. şimdi alacağın raporla belki emekli olamassın..

@Emrekvk,

Bende anlamadım, e-devlet üzerinden aldığımız süresiz raporumda üzerinde herhangi bir kontrol muayene tarihi yok, bazılarında yazıyormuş, alo 170de diyor ki: kontrol tarihi varsa bunu size il SGK söylemesi lazımdı raporu ilk aldığınız zaman, bana herhangi bir uyarı, tebligat vs. Gelmedi, aranmadım. Nerede yazıyor böyle bir uyarı! Var mı bir bilginiz?
@Hacıali09

@Marabah, Raporunuzun süresiz veya süreli olması kontrol muayenesi olup olmayacağını etkilemiyor. Bu kararı siz emekli olurken durumunuzu değerlendiren SGK Sağlık Kurulu veriyor.

E devlet üzerinden baktığınız raporda yazmaz kontrol muayenesi olup olmadığı.

2023 yılında ilk emekli olduğunuza dair SGK tarafından düzenlenip ev adresinize gönderilen tebligat yazınız duruyor mu.

İlk maaşınızın ne kadar olduğu birikmiş ödeme tutarı ve hangi tarihte bankadan çekebileceğinizi yazan bir tebligat gelmiştir. O evrakta kontrol muayenesi olup olmadığı yazıyor.

Şu şekilde bilgiler olan evrak 👇

Sizin için belirlenen tarihten 3 ay önce gidip sevk alarak kontrol muayenesi işlemlerini başlatmanız gerekiyordu.

@BnymnYldz,
merhabalar, sorunda işte burada, bana her hangi bir tebligat, kağıt, uyarı, aranma vs. hiç olmadı, İl SGKda ki eleman bile bilgisayardan, dün ben gittiğimde kontrol edince gördü, memurda söyledi zaten: "sana herhangi bir kağıt gelmedimi" diye, ben de yok dedim. tuhaflık burada işte. neye dayanaraktan benden tekrar kontrol istedi, önceden uyarması lazımdı, haziranda kontrol isteği çıkmış 3 aydır haberim yok, şimdi maaşta kesildi, aktivasyonda kapandı, mecburen cebimden ödeyerek GSS başlattım, çünkü tam mide ameliyatımın ortasında anestezi onayında oldu bu. birde üstüne SGKda, GSSmi açtırırken, memur demesin mi "senin eskiden kalma GSSden 8000 TL alacağın var, sana söylemediler mi" 3 yıldır öylece parayı tutuyormuş SGK elinde (8000 TL ile 4,2 gram altın alınıyor o dönem, enflasyona vurdunmu 4.2 gram altın bugün 19800 TL yapıyor böylede bakmak lazım). şimdi ne diyelim buna! usulsüzlük değilmi bu? bu parayı uyarmayan, kontrol muayenesini hiç uyarmaz, Adana SGK İl müdürlüğü.

Son düzenleme:
Üst Alt