Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli bir uzay boşluğundaymışım gibi hissediyorum ve bununla baş etmekte zorlanıyorum..?

Syt

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Yaklaşık 8 yıldır tarif etmesi çok zor bir durum yaşıyorum. Sürekli bir uzay boşluğundaymışım gibi hissediyorum. Sanki cam bir fanusun içindeyim; dış dünya var ama ben ondan kopuk, bağımsız gibiyim. İnsanlarla, çevreyle, hatta bazen kendimle aramda görünmez bir mesafe var.

Bu süreçte KBB, nöroloji, dahiliye ve psikiyatri bölümlerine defalarca gittim. Yaklaşık 2 yıldır Selectra kullandım ancak belirgin bir faydasını göremedim. Son bir aydır doktorum Alipa ve Depreks tedavisine başladı. Bu ilaçları düzenli kullanıp tekrar kontrole gideceğim.

Açıkça söylemek gerekirse, bu durum beni çok yordu. Zaman zaman umudumu kaybettim ve birkaç kez intihara teşebbüs ettim. Artık bu hastalığın bir yerde bitmesini, yeniden “normal” hissedebilmeyi istiyorum.

Benimle benzer şeyleri yaşamış, bu durumdan çıkabilmiş ya da süreci daha yönetilebilir hale getirmiş olan varsa, deneyimlerini paylaşmasını gerçekten çok isterim.

Küçük bir umut bile benim için çok değerli.

Mesafe konusunda yapabilecek bir şey yok bence.Herkes bunu yaşıyor.İnsanlık halinden eksiklikten bir iletişim oluyor ama o da sorunlu.Fanuslarımız aramızda mesafemiz var.

Korkucak birşey yok psikotik atak diyoruz buna ilaç kullanmanız lazım

Gerçek ilaç kullanmanız lazım selectra falan işe yaramaz risperdal solian abilfly gibi ilaçlar

• Beğen
Reaksiyonlar: Syt
@Syt, Fiziksel olarak mı kendinizi ayrı bir yerde hissediyorsunuz yoksa hissettiğiniz duyguları tarif etmek için o şekil bir benzetme mi yaptınız.

Bundan başka şikayetleriniz varmı?
Eğer fiziksel olarak hissediyorsanız pisikotik bir durum olabilir.

Eğer öyleyse verilen ilaçlar antidepresan türü ilaçlar bu durumda işe yaramaz.

Gerçi pisikiyatriste gitmişsiniz olmazsa başka doktora gidin.

Üst Alt