Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli alınan rapor iyileşme olursa iptal edilir mi?

ysrkrdmr

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar arkadaşımın bir tanesi %50 sürekli rapor almış ve raporda aynen şöyle yazıyor sol kol kullanımı yok yazıyor ama arkadaş 2 yıldır sürekli eğzersizlere giderek fizik tedavi görerek kolunu azda olsa kullanmaya başladı bu arkadaşın raporu iptal edilir mi yada ekpss de atanırsa bu hakkını kaybetmiş olur mu iyileşme olduğu için

ysrkrdmr

Yeni rapor istenirse ve daha düşük oran verilirse, yeni hak elde edilemez. Ama bir kez bu raporla bir hak elde edilirse, ne bileyim, mesela EKPSS ile atama olursa, ilerde oran düşse bile elde edilen hak geri alınamaz.

Yani sınavda atandı diyelim kurum aa senin raporunda sol kol kullanımı yok yazıyor sen kullanıyorsun git tekrar rapor al der mi yada ben atamanı yapamam raporda kullanamaz yazıyor sen kullanıyorsun iptal ediyorum atamanı deme şansı var mı

Sürekli ibaresinin başka bir anlamı yoktur. Git yeni rapor al diyebilirler bende derim ama desinler sen bu raporuna sahip çıktığın sürece yenisini almak zorunda değilsin. Yasal okarak bu hakkı kazanmışsın. Saçma sapan uygulanalar yapan kurum ve persıneller oluyor ama yargıya taşındımı mevzu her türlü haklı çıkan sen oluyorsun.

Enginsar

yani var mıdır bunun örneği git rapor al yada iptal ediyorum diyen gerçi burası türkiye gayet normal dediğiniz gibi der mi der

ysrkrdmr

Çok emin değilim ama, burada her iki durumda uygulama da gördüm. Ama bence rapor tarihi yeni ise, sorun olmayacaktır...

Üst Alt