Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sulh Hukuk Mahkemesine verdiğim dilekçe ile vasiliği iptal ettirmek istiyorum?

Sakar_Şakir_60

Aktif Üye
Konular
745
Reaksiyonlar
727
Sulh hukuk mahkemesine bugün dilekçe yazdım.

Babam vasim ama ben dilekçe ile vasiliği iptal ettirmek istiyorum?

En fazla mahkeme rapor ister sende gidip durumunun iyi olduğuna dair rapor alırsın vasi olayından kurtulmuş olursun .

1 ay falan sürermi acaba bu?

SULH HUKUK MAHKEMESİ nin karar son satırı:

Dair; vasi adayı ve kısıtlının yüzüne karşı, ek kararın tebliğinden itibaren 10 gün içerisinde denetim makamı olan Asliye Hukuk Mahkemesi'ne itiraz yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı.24/12/2020

Son düzenleme:
Vasinle birlikte Sulh Hukuk Mahkemesine gidip istedikleri formda dilekçe yazıyorsun sonra ikematgahına bağlı olan karakoldan arıyorlar hastanede kurula giriyorsun.Kuruldan aldığın evrakı karakola teslim ediyorsun diye hatırlıyorum.

@Staytuned,
Tamamdır teşekkür ederim kardeşim.
Bu konuda başka görüşü olan varmıdır?

Eğer ki vasi, vesayet süresinin uzatılmasını istiyorsa, kararı veren mahkemeye başvurarak vesayet süresini uzatabilmektedir. Vesayet makamı vasinin iş ve işlemlerinden memnun kalırsa, bu süreyi kendiliğinden ve aynı süreyle uzatabilme yetkisine de sahiptir.

@güllerin efendisi,
Büyük ihtimalle yazıyı bir yerden kopyalayıp (her kelimenin yazımına hatta virgüle kadar dikkat edilmiş) buraya yapıştırmış, forum üyelerinden de yorum bekliyor.

Benzer deneyimi olan varsa yardım istiyor olmalı bence gayet normal.

2020 yılında alınan bu vasi kararıyla şimdi avukata noterde vekalet verebilirmiyiz?

Dair; vasi adayı ve kısıtlının yüzüne karşı, ek kararın tebliğinden itibaren 10 gün içerisinde denetim makamı olan Asliye Hukuk Mahkemesi'ne itiraz yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı.24/12/2020

Son düzenleme:
2020 yılında alınan bu vasi kararıyla şimdi avukata noterde vekalet verebilirmiyiz?

@Sakar_Şakir_60, Avukata boşa para vermeyiniz bence doktor kararı çözümleyici işi bitirici oluyor. Muayene olduğun hastanedeki doktora söyle kaldırtmak istiyorum de olumlu yaklaşırsa kaldırılabilir; olumsuz yön ise karakoldan sizi alıp vesayet durumun için muayeneye götürdüklerinde farklı doktor çıkabiliyor ve bu doktorlar(Adli Psikiatri) her gün değişiyor; Adli psikiatri okey dese bile heyete çıkıyorsunuz sonrasında da nihai kararı heyet veriyor.

Bende de 2024 temmuz da kesinleşme şerhi ile vesayet durumu var geçen Eylül Ekim gibi kontrol muayenesini olduk kısıtlılık haline devam 1 yıl sonra kontrol dediler. (Doktorumla bu yaz görüştüğüme 2 yıl sonra kaldırırız dedi; esasında 1 yıl sonrada kaldırabiliyor insiyatiflerine kalmış bir durum birazda.)
Artık ilimdeki doktora muayeneye gitmiyorum; Eylül 2026'da duruşma var yine farklı bir hastaneye sevk isteyeceğim o şekilde kaldırtmaya çalışacağım.

Üst Alt