Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spina Bifida hastasıyım. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar yaşım 18 ve H sınıf ehliyet almam için izlemem gereken yol hakkında bana bilgi verirseniz sevinirim.

hastalığım spinabifida belden aşağı tutmamaktadır.ne tür rapor veya ehliyet almalıyım.

Saygılarımla...

önce bi devlet hastanesine gidip rapor almanız gerekiyo sonra o raporla kursa kayıt olup alabilrsiniz tabiki...

arkadaşlar raporumu nasıl çıkartmalıyım otomatik vites veya düz vites olarak rapor farkı var mı ?

Apo, bu senin kollarını, ellerini ve bacaklarını ne kadar kullanabildiğinle ilgili...

araç almak için işini görürmü bilmiyorum ama , ehliyet için h sınıfı sürücü belgesi alabilir elden kumandalı araç kullanır, gibi bi ibare işini görür .

Sorun nerdeyse onun uzmanına yönlendirdiler beni. Benim de belden üstünde her hangi bi problem yoktu sadece özel bi hastane de ortopedi uzmanına gittim, h sınıfı ehliyet alabileceğime dair bi rapor verdi oldu bitti.

h sınıfı ehliyet ve rapor

arkadaşlar bu hafta hastaneden rapor çıkartıcam .kafama takılan birkaç soru var onları sormak istiyorum .
1.h sınıfı ehliyet alabilir diyemi rapor alacağım?
2.yoksa özel tertibatlı araç kullanabilir diyemi rapor alacağım ?
3.özel tertibatlı araçlardamı ötv indirimi oluyor ?

kafama takılan sorular bunlar yardımlarınız için şimdiden tşkler ...

geçmiş olsun.
rapor alacağın hastanede matbu dilekçe vardır.orada H SINIFI EHLİYET ,ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ, ÖZÜR DURUMU TESBİT, ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTI, gibi şıklar vardır. bunların hepsini işaretle.tek bir raporda çıkar hepsi. bir daha uğraşmazsın.raporun çıkıncada 5 tane fotokopi çektir ve hastanede ASLININ AYNISIDIR diye onaylat.istediğin zaman kullanırsın. raporun aslı daima sende kalsın.verme.

arkadaşlar sadece tertibatlı araç kullanabilen engellimi ötv indiriminden yararlanır ?

arkadaşlar bugün raporumu çıkarttırdım .açıklama kısmında h sınıfı ehliyet alabilir.elden kumandalı özel donanımlı araç kullanabilir yazmaktadır.oranı ise %88 bana burada yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum ...

ehliyet

Arkadaşlar öncelikle saygılar.
Ben geçen ay ehliyet sınavına girdim ve kazandım haftaya ise direksiyon dersine gireceğim.
Almış oldugum raporda şu ibare vardır "özel donanımlı tertibatlı araç kullanabilir ve h sınıfı ehliyet alabilir".
Aklıma takılan bir soru var "ötv den muaf araç almak için ehliyette herhangi bir yazı veya açıklama yazması gerekirmi?"
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim .İyi Günler.

hastaneden almış olduğunuz rapor ötv indirimli araç almak için gerekli ve yeterlidir.

Acil yardım

Arkadaşlar bugün ehliyet için emniyet müdürlüğüne gittim.fakat bazı eksiklerim oldugunu söyledi.sürücü kursunun vermiş oldugu sertfikada aynen şöyle yazmaktadır
SERTİFİKANIN SINIFI H
H nin yanına ne tür araç kullancaksam belirtmem gerekiyormuş(örn;motosiklet,otomobil vs ) bu dogrumu ?
birde hastaneden almış oldugum H SINIFI EHLİYET ALABİLİR.ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR. ibareli raporumun aslının emniyet müdürlüğüne teslim etmem gerekiyormuş bende kalması gerekmiyormu ?
vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ediyorum.
sevgi ve saygılarımla .

Evet, otomobil türü araçlar kullanabilmek için olduğu belirtilmeli. Çünkü "H motorsiklet" de var...

Raporun aslı mutlaka sende kalsın. Noterden bir nüsha yap ve onu ver trafiğe.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bülent abi.

rapordan iki tane zımbalamışlar üst üste birini verip diğeri kalsa olurmu ikisindede aynı bilgi ve imzalar mevcut

Olur tabii. Ama dediğim gibi, ben olsam orjinalleri saklamayı tercih ederim.

ALLAH kaza bela vermeden hayırlı günlerde kullanmayı nasıp etsin

Üst Alt