Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyalleşince hastalık kötüleşiyor!?

Pickle

Aktif Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
458
Psikoz teşhisim var. Şu sıralar hastalık dalgalı seyrediyor. Ortamda 3.kişi olduğunda ve sohbet ettiklerinde kötüleşiyorum benim gibi olan biri sadece tek kişiyle mi konuşmalı? Tamamen izole olunca yine kötüyüm.

6-7 kişilik bir masada arkadaşlarla sohbet ortamında daha kötü olursun o zaman gibime geliyor

@WinstonSmith, Kendimi tamamen hezeyanlara kaptırırım, annemle vs konuşunca bunu engellemiş oluyorum.
Televizyon gibi uyaranlar da çok tetikleyici

Konudan bağımsız söylüyorum chatgpt bu konularda yardımcı olabilir bende faydalanıyorum

Karanlığın beş atlısı diyorlar; Kin , öfke ,nefret, kıskançlık , düşmanlık. Bunlardan uzak durmak lazım.

Tek kişiyle konuşmak da hasta ediyor. En iyisi sadece gerektiğinde konuşmak

Her türlü hastayım sosyalleşsem de sosyalleşmesem de. Bu durumumu bilmeyen insanlar davranışlarımı yanlış yorumlayabiliyor. Sizler hasta olduğunuzu bilmeyen insanlarla durumu nasıl idare ediyorsunuz

@Ahmet T, 1 aylık tatildeyim, okul açılana kadar toparlanmam lazım. 10 gün civarı kaldı

@Ahmet T, Doğru. Üniversiteye gidenlerin büyük çoğunluğu eğitim için değil sosyalleşmek için gidiyor.
@Pickle, kendini o gruptan izole edip asıl amaca odaklan mesela. tatildeyken de ders çalış. en fazla inek derler nedir yani

Üst Alt