Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan engelli oldum. B sınıfı ehliyetim var. Bir bildirim yapmama gerek var mı?

orhanbeyy

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
11
Slm arkadaslar ben sonradan engelli oldum engelli olmadan once ehliyetimi cikartmistim bedensel bi engelim yok napmaliyim yetkililere basvualimiyim

orhanbeyy

2016 yılı itibarı ile sürücü belgesine sahip herkes bir denetime tabi tutulacak ve sürücü olma yetileri devam ediyor mu diye rutin kontrollerle denetlenecek. Yani, siz bir bildirimde bulunmasanız da zaten sizi çağıracaklar. Yeni sistemin temeli bu...

OturanBoğa peki bu yeni sistemde yine sağlık kurulu raporu ve kullanabileceğimiz aracın özelliklerine ( tertibat-otm.vites vs.) ilişkin rapor alacak mıyız ? yoksa sadece istihdam ve ötv hariç vergi indirimi için önceden almış olduğumuz rapor yeterli olacak mı ötv indirimli araç alabilmek için ? yeterli olacaksa uğraşmayacağım da hastane hastane rapor için gezmeye :)

Deniz şahbaz

Buna dair nasıl bir prosedür olacak bilmiyorum. Ama yeni rapor dayatması mutemel geliyor bana.

Yeni rapor istenirse yandık zaten. zor bela aldık ehliyeti. zamanında.

FaCia OturanBoğa bence mevcut ehliyetı olanlar ile ilgili bir sıkıntı olacağını samıyorum. çünkü var olan ehliyetlerin 5 yıl içerisinde değişmesi gibi bir durum söz konusu. ama yeni alacak olanlar bence bir müddet raporlarında yazan " H sınıfı" ibaresi ile ilgili sıkıntı yaşayacak gibi geliyor bana. Durum Sağlık bakanlığı ve ilgili sağlık personeline anında tebliği olunmayacağı için onlar rapora " H sınıfı " yazmaya devam edecek, kursa veya emniyete (ehliyeti bastırmak için başvurulduğunda) başvurulduğunda "H sınıfı" yok denilecek ve raporun düzeltilmesi/yenilenmesi istenilecek ve bu sıkıntı taki Sağlık bakanlığı ehliyet sınıflarının değiştiğini anlayıncaya kadar devam edecem. BENCE :)

Üst Alt