Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan engelli olan memur olarak emeklilik başvurum reddedildi!?

hiremcetinel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar.2008 temmuzda memur oldum. 2003 te ssklı olarak 1305 günüm var öncesinden. %72 engelliyim. 2012 de kanser den ameliyat oldum. 2016 da rapor çıkarttım. pskytri hastalığım da var. malulene başvurdum. raporun onaylı örn. gönderdim aslını gönderin dedi sgk. aslını gönderdim 2 ay önce. dün cevap gelmiş engel oranınız % 42 dir olmaz diye. Nasıl itiraz edeyim arkadaşlar.?

malülen emeklilik için sakatlık oran cetveli değil malüliyet cetveli baz alınır.

malüliyet cetveline göre tek bir rahatsızlıktan %60 ve üzeri oran almanız gerekir. muhtemelen malüliyet cetveline göre malül sayılabilinecek düzeyde rahatsız olmadığınız kanısına varılmış. @hiremcetinel

malüllen

Teşekkürler cevabınız için. Tek bir rahatsızlıktan% 60 geçmem gerektigini bilmiyordum ama %42 oranınız 16 yılçalısmanız olması lazım demişler cevapta.o zaman 18 yıl degilmi?acaba oranı mı yanlış yazdılar %52 dir belki?itiraz edeyimmi

sen 2008 öncesi memur sayılıyorsun

[FONT=sans-serif]1-5434 sayılı Kanun gereğince kanuni tabiriyle sakat kadrosu ile başlayan memurlar ile sakat kadrosunda olmamasına rağmen memur olmadan önce yüzde 40 ve daha fazla oranlı raporu olanlar[/FONT]
[FONT=sans-serif]15 yıllık yani 5400 günlük süreyle emekli olmaktadırlar ve olmaya da devam edeceklerdir.[/FONT]

[FONT=sans-serif]2-Doğuştan özürlü olup da ellerinde rapor olmayanlar[/FONT]
5510[FONT=sans-serif] sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten (01.10.2008 gününden) önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az yüzde 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az yüzde 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde memur (kamu görevlisi) olanlar; en az 5400 gün (15 tam yıl) uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde emekli olabileceklerdir.[/FONT]

[FONT=sans-serif]3-Sonradan özürlü olanlar[/FONT]
[FONT=sans-serif]Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının; [/FONT]

[FONT=sans-serif]a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,[/FONT]
[FONT=sans-serif]b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,[/FONT]

[FONT=sans-serif]gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

bence 6480 emekli olacaksın buda 18 yıl yapıyor bi yanlışlık var yazıyı paylaşsana resmini[/FONT]

Troit kanseri ve bipolar hastasiyim. 37 yaş. Malulen emekli olmak istiyorum. 2 hastalik pratroit de alindi. %72 raporum var. Basvurum var olabilir miyim bilmiyorum.

malulen emeklilik için mi başvurdunuz, engelli emeklilik mi? malulen emeklilik için en az 60 almak lazım sadece bipolardan. 60 ve üstü olursa bipolardan malulen emekli olursunuz, emeklilik süreciniz hangi aşamada. benimki ara karardan sonra tekrar bölge sağlığa gidicek dosyam.

Selamlar... Toplam 72 engelim var. 2. Başvuru mu yaptım. Malulen için.

arkadaşlar 1 defaya mahsus kurum değiştirip tayin isteme durumunu nasıl araştırayım? Bilgi verebilir misiniz??

ŞU MEMURLARDA 1 DEFAYA MAHSUS TAYİN İÇİN bilgi verir misiniz?

o boga herşey maluliyet cetveline baglı degilmi emeklilik verilen rapor maluliyet cetvelindeki hastalıgı karşılıyorsa emekli olunur bunu kestirirsin emekli olacagını

%60 olayı nasıl oluyor bunu sgk mı degerlendiriyor maluliyet cetvelindeki rahatsızlıgı karşılıyorsa verilen rapor sgk %60 degerlendirmesini nasıl yapıyor o boga

@ozgurmeric74
maluliyet cetvelinde oran yazmıyorki hastalık yazıyor sadece teşşiz yazıyor %60 olayı nasıl ortaya çıkıyor bunu anlatırmısın kafam karıştı

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

evet malüliyet cetvelinde oran yazmaz. o hastalıklar zaten minumum %60 işgöremezlilik getirir. kişisel olarak başvurup malüliyet raporu alamazsın.sgk sevkiyle gitmen gerekir. hatta çoğu hastanede raporda oran yazmaz.sadece tetkikleri ve sonuçlarını yazar, sgk ya gönderir. sgk malüliyet cetveline göre durumunu değerlendirir. malüliyet kararı sgk nın sağlık heyetindedir.tablodaki hastalıkların varsa doktorların teşhiside bu yöndeyse, zaten minumum %60 işgöremezliğin vardır zaten.

Üst Alt